Camping Zoutelande

27 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Zoutelande

Alle 27 campings bekijken
 • Populaire regio's
 • Populaire plaatsen
 • Inspiratie

Camping Zoutelande

Camping Weltevreden
Favorieten
Camping Weltevreden

Nederland / Zeeland / Veere

ANWB Camping LogoInspectie

4.6Uitstekend(29Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanBroodservice

Staanplaatsen (120)

Huuraccommodaties (14)

Camping De Wegeling
Favorieten
CKE discount
Alle 27 Campings
Alle 27 Campings

Feiten over camping

Aantal campings27
Beoordelingen van campings74
Gemiddelde beoordeling4.6

Populaire campings

1
Minicamping & Kloostertuin Werendijke
Een ontspannen kampeervakantie bij Zoutelande op Camping & Kloostertuin Werendijke Wie op zoek is naar een rustige kampeerplek vlak bij het Zeeuwse strand is bij Camping & Kloostertuin Werendijke aan… Camping profielpagina

Zeeland aan het strand

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Weltevreden
Camping Weltevreden

Zoutelande fascineert met zijn strand, zon en Noordzee als gezinsvriendelijke vakantiebestemming in het zuidwesten van Nederland. Het schilderachtige landschap van Walcheren rond het kleine dorp bestaat uit duinen en dijken, omzoomd met molens en smalle rivierlopen. Actieve vakantiegangers profiteren van de wind en de golven om te vliegeren of te surfen. Kampeerders met honden wandelen ver langs de kust van de Zeeuwse Rivièra. Natuurliefhebbers kamperen graag met een kind op de boerderij in het rustige dorp met ongeveer 1.500 inwoners.

Camping Zoutelande

Samen met Dishoek en https://www.anwbcamping.nl/nederland/zeeland/westkapelle wordt Zoutelande ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Deze eervolle benaming dankt het gebied aan zijn ligging op het zuiden, het aangename klimaat en de vele voorzieningen voor de toeristen. Door de gunstige locatie is het in deze populaire badplaats op Walcheren gemiddeld gezien beter weer dan in de rest van https://www.anwbcamping.nl/nederland. Sterker zelfs: hier schijnt de zon het vaakst. Toch fijn voor een strandvakantie, dus een camping in Zoutelande is altijd een goede keuze. Op het vijf kilometer lange en witte strand is het goed toeven. De wapperende blauwe vlag toont aan dat het met de veiligheid, hygiëne en faciliteiten ook goed zit. Achter het strand met promenade en de duinen ligt het uitnodigende centrum van Zoutelande op je te wachten. Terrasjes, winkels, cafés en restaurants volop.

Campings Zoutelande: Een omgeving om van te likkebaarden

En dan hebben we het nog geen eens over de omgeving gehad. Alle campings in Zoutelande liggen op plekken om van te likkebaarden. Het middeleeuwse dorpje Veere herinnert aan een glorieus verleden, in Vlissingen – stad van zeeheld Michiel de Ruyter – proef je de maritieme sfeer en http://www.anwbcamping.nl/nederland/zeeland/middelburg.html rijgt de historische bezienswaardigheden moeiteloos aaneen. Als natuurliefhebber maak je natuurlijk een tocht door de ‘tuin van Walcheren’. Een ongekend aanbod van mogelijkheden. Dat geldt ook voor de keuze voor een camping in Zoutelande. Zo kun je kiezen voor een familiecamping aan het strand, maar het is ook mogelijk om te overnachten op de mini-campings bij de boer. Wat een weelde!

Bereikbaarheid

Gasten reizen tot 500 km of meer van het centrum van Duitsland naar Zoutelande. Vanuit het noorden is de reis het kortst, terwijl bezoekers uit het zuiden van Beieren navenant meer kilometers moeten afleggen. Als de reis in Keulen begint, bereiken de vakantiegangers hun camping in Zoutelande al na ongeveer 300 km. Camperaars nemen voor deze route meestal eerst de snelweg 52 tot ze bij het knooppunt Mönchengladbach verder gaan op de A61 richting Venlo. Net na Kaldenkirchen steken reizigers de grens met Nederland over en blijven ze enige tijd op de A73 richting Eindhoven.

Het is verstandig om te tanken voordat u de grens met Nederland oversteekt, omdat in het buurland hogere benzineprijzen te verwachten zijn. Uiteraard gelden de voorgeschreven maximumsnelheden nu ook voor automobilisten. Nederlandse automobilisten houden zich bijvoorbeeld aan 100 kilometer per uur op hun snelwegen. Tijdens de zomermaanden en het vakantieseizoen is het druk op de wegen in Nederland. Volg de borden naar de A58/E312 richting Breda/Tilburg. Bij knooppunt Knooppunt Zoomland gaat u nu richting Bergen op Zoom/Antwerpen/Vlissingen. Blijf de volgende 62,5 km op de snelweg tot aan de afslag Roompotstraat in Zoutelande en de camping.

Top 5 bezienswaardigheden

 • Zeeuwse Rivièra: Nederlands enige zuidelijke strand en de stranden van Dishoek en Westkapelle zijn perfect om te zonnen.
 • 9-holes golfbaan: De baan van Zoutelande is een kunstwerk van de Belgische architect Bruno Steensels.
 • Windmolen in Zoutelande: De graanmolen aan de Molenweg met zijn 22 meter hoge radkruis staat al sinds 1722 en bleef tot in de jaren 1970 graan malen.
 • De Sergeant: De 12,8 meter hoge vuurtoren uit 1951 wijst met een wit licht schepen de juiste weg in de vaargeul van het Oostgat.
 • Catharinakerk van de Nederlands Hervormde Kerk: Deze rond 1270 gebouwde kerk met een toren waarin fragmenten van baksteengotiek zijn verwerkt, inspireert cultuurliefhebbers.

Top 3 insider tips

 • Mini-camping op de boerderij: gezinsvriendelijke vakanties tussen vee, hooi en moestuinen worden in de zomer in Zoutelande ook aangeboden door particulieren die een kampeerplek ter beschikking stellen.
 • Het licht van Zeeland: het heeft beroemde Nederlandse schilders als Van Gogh geïnspireerd. Wie met schildersezel en penseel aan zee gaat zitten, vindt dankzij de bijzondere lichtinval gegarandeerd een passend motief.
 • Fiets- en vliegerverhuur: Bezoekers kunnen in Zoutelande ook een typisch Nederlandse fiets huren en de streek verkennen. Met een stuntvlieger in de bagage hebben gasten bij laag water alle ruimte voor hun kunstjes.

Activiteiten en excursies

Sporttoernooien op het strand of eilandhoppen naar het volgende eiland maken de kampeervakantie vol afwisseling.

Eilandmagie rond Schouwen-Duiveland

Een uitstapje naar het noordelijkste schiereiland van Zeeland biedt volop recreatief vermaak voor het hele gezin. Rondom Schouwen-Duiveland liggen de wateren van Zijpe, Mastgat en Keten en de Noordzee, ideaal voor boot- en scheepstochten. Het volgende eiland, Noord-Beveland, is via dammen te bereiken. Wandelaars verkennen het grote natuurgebied Kop van Schouwen en het indrukwekkende Zeeuwse bosgebied op vele paden en trails. Het Nationaal Park Oosterschelde, met 340 vierkante kilometer het grootste van het land, fascineert met zijn fabelachtige onderwaterwereld. Duikers vinden geschikte locaties aan het Grevelingenmeer.

Zoutelande sportief

Het beachvolleybaltoernooi bij strandpaviljoen Branding in Zoutelande brengt strandliefhebbers van alle leeftijden bij elkaar die graag spelen. Wie wil golfen maar geen vergunning heeft, kan dat doen op de openbare baan Kustlicht Golf Zoutelande. Kampeerders met fietsen kunnen de verschillende fiks-knooppunten, aangewezen fietsroutes, in de regio uitproberen. Niet te inspannend, gasten kunnen bijvoorbeeld naar de mooie buurdorpen Westkapelle of Ostkapelle fietsen, maar ook naar de stad Vlissingen, die bezoekers overigens ook te voet via het strand kunnen bereiken.

Evenementen

Het hele jaar door kunnen gasten in Zoutelande verschillende evenementen verwachten, variërend van sportieve uitdagingen tot traditionele festiviteiten die de gezelligheid van de Nederlanders uitdrukken.

April

 • Koningsdag: Op de feestdag van de Nederlanders, 27 april, zijn er ook in Zoutelande een aantal activiteiten, vooral voor de jongere gasten. Een rommelmarkt, kinderdisco en darttoernooien maken van deze dag aan zee iets heel bijzonders. Traditioneel kleden de inwoners zich in de Nederlandse kleuren oranje en wit.

Juli

 • Ringrijden Zoutelande: De volkssport van het schiereiland Walcheren geniet al generaties lang grote populariteit. Bij dit spektakel van de eeuw moeten de deelnemers in teamverband vanaf de rug van een paard met een lans een ring steken. Het evenement is bijzonder aantrekkelijk wanneer de sportieve vaardigheid wordt uitgevoerd door oude versierde paardenkoetsen en Zoutelanders in passende klederdracht. De beste traditionele outfit wordt gekroond evenals de winnaars van het ringrijden.

Oktober

 • Zeeuwse Kustmarathon: Een weekend lang strijden langeafstandslopers in Zoutelande om hun persoonlijke beste tijd. De jaarlijkse etappe Burgh-Haamstede begint en eindigt bij het opvallende bronzen beeld dat een loper voorstelt.

Gastronomie

Bezoekers die naar de Zeeuwse kust reizen, genieten natuurlijk van de voor Nederland typische zeevruchten en visgerechten: kabeljauw, krabben in alle denkbare maten en bereidingen, maar ook moten zijn altijd geschikt als kleine lunch tussen twee helften van een broodje op de camping. Wie 's avonds graag naar een restaurant gaat, vindt ook veel vis- en kreeftengerechten op de kaart. Beroemd in het land is de kabeljauwfilet Lekkerbek. Deze wordt goudbruin gebakken in beslag en, zoals in Nederland gebruikelijk is, geserveerd met frietjes. Het wordt geserveerd met mayonaise. Ook de Hollandse patat smaakt naar huisgemaakt bij de patatkraam. Ondertussen gaan de jongeren en de zoetekauwen op zoek naar iets zoets op de camping: De Nederlandse "Pannekoeken" worden bijna overal vers bereid in alle variaties en kunnen in de hand gegeten worden.

Beste tijd om te gaan

De zomermaanden juni tot augustus trekken vakantiegangers en bewoners naar buiten om te kamperen in Zoutelande. Zwemliefhebbers warmen zich op aan het strand met piektemperaturen tot 28 graden Celsius. Om af te koelen springen jong en oud graag in het water met temperaturen van rond de 20 graden Celsius. In de nazomer of in de voorjaarsmaand mei stappen veel vakantiegangers over op de Nederlandse fiets en ontdekken zo de provincie Zeeland op korte of lange routes. De temperaturen zijn zacht en het waait slechts licht, zodat ook lange strandwandelingen met het hele gezin de camperreis afwisselend maken. Krabben- en schelpenjacht is een populair tijdverdrijf voor gasten van het voorjaar tot de herfst.