Camping Rockanje

2 personen
85 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Rockanje

Rockanje is een rustige en authentieke badplaats in de gemeente Westvoorne. De omgeving biedt veel moois, daarom zijn er veel campings te vinden. Als je op een camping in Rockanje verblijft, kun je genieten van het unieke duingebied en een prachtig strand aan de Noordzee. Het is een mooie omgeving om rustig te ontspannen. De omgeving is ideaal om te wandelen of te fietsen. Ook biedt de kustplaats alle vormen van recreatie voor zowel jong als oud.

Strand van Rockanje

De badplaats is omgeven door een 6 kilometer lang strand dat beschermd wordt door een prachtig dik begroeid duingebied. Het strand ligt op het zuiden, waardoor het in de zomer heerlijk warm kan worden. En dankzij de zandbanken voor de kust, is de zee altijd rustig. Ook kleine kinderen kunnen daarom veilig spelen en zwemmen in de zee.

Vanaf de camping in Rockanje kun je gemakkelijk naar de boulevard lopen en heerlijk genieten in één van de strandpaviljoens die Rockanje rijk is. Intussen kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken dankzij de leuke strandactiviteiten die er elke zomer georganiseerd worden. Het strand in Rockanje is zo veelzijdig, dat er voor iedereen wat te doen is. Vanaf een camping in Rockanje, kun je bovendien heel gemakkelijk naar het strand toe lopen.

Omgeving van Rockanje

Vanaf de camping in Rockanje kun je heerlijk wandelen in de duinen. Ook kan er in de omgeving eindeloos gefietst worden, bijvoorbeeld in de duinen. Het mooie uitgestrekte duingebied is heerlijk om tot rust te komen. Ook de binnenduinen en de polders zijn absoluut een aanrader om doorheen te fietsen, wandelen of skeeleren. Daarnaast is het ook mogelijk om de omgeving te ontdekken op de rug van een paard. Zo worden er vanaf verschillende campings in Rockanje strand- en duinritten georganiseerd. Tijdens deze ritten kunnen de ruiters genieten van de prachtige natuur.

Campings Rockanje: zoveel bezienswaardigheden in de omgeving

Naast een schitterende omgeving is er in Rockanje zelf ook veel te zien. Vanaf de camping in Rockanje kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen naar de oude dorpskern. In het dorp kun je bijvoorbeeld het museum de Duinhuisje vinden. In dit museum is alles te vinden over de geschiedenis van Rockanje. Ook worden er in dit openluchtmuseum in de zomer allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Een absolute aanrader is het voormalig fort De Heren van Voorne in Oostvoorne. In dit voormalige fort heeft onder andere Jacoba van Beieren gewoond. Vanaf de camping in Rockanje is het vlakbij. Oostvoorne ligt namelijk naast Rockanje. Het bezoeken van dit fort uit de 12e eeuw, is het meer dan waard.

Watersport in Rockanje

Ben je een fan van watersport? Dan kun je in Rockanje je hart ophalen. Vanaf de camping ben je zo op het strand. Hier kun je naar hartenlust surfen en duiken. Ook is er een watersportschool waar je kitesurflessen kunt nemen. Zo kun je tijdens je verblijf op één van de campings in Rockanje heerlijk intensief bezig zijn.