Campings in Portugal

2 personen
70 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Een camping in Portugal: zon, zee en nooit een saai moment

In het zonnige zuiden, aan de kust of bij de grillige bergen in het binnenland: een camping in Portugal vind je door heel het land. Deze campings zijn geschikt voor rustige natuurvakanties, maar ook uitnodigend voor een bruisende vakantie met het hele gezin. De ruime staanplaatsen bieden plek voor kampeerders, caravans en camperaars. Iedere camping beschikt over een modern sanitairgebouw met speciale faciliteiten voor kinderen en gehandicapten. Daarnaast mag je rekenen op draadloos internet, uitgebreide wasfaciliteiten en een servicestation om je camper te onderhouden.

De flora en fauna van Portugal

Een mooi natuurgebied is nooit ver bij je camping in Portugal vandaan. Verblijf je in de buurt van de kust? Maak dan een wandeling door de stille duinen van het nationaal park Litoral Norte. Wie liever de hoogte opzoekt, moet bij Serra de São Mamede zijn. Dit berggebied valt op door de bijzondere planten die hier groeien, waardoor ruige rotsen worden afgewisseld met groene heuvels.

Sportief onder de zon

Stilzitten is er op je camping in Portugal niet bij, vooral niet met talloze sportieve activiteiten zoals voetbal, volleybal en tennis. Maak gebruik van de speciale sportvelden of huur een fiets om de natuur rondom de camping te verkennen. Daarnaast is er ook het koele zwembad, waar je lekker baantjes zwemt en afkoelt van het warme Portugese weer. Verblijf je vlak bij het strand? Ga dan suppen of volg een surfcursus.

Eeuwenoude panden en bruisende steden

Wil je tijdens je kampeervakantie wat van de cultuur van Portugal ontdekken? Ga dan naar steden als Porto, Lissabon of Faro. Bewonder hier de historische Torre de Belém of maak een wandeling door de romantische paleisgangen van Palácio da Pena. In welke stad je ook bent, overal kom je Moorse nederzettingen tegen die over de blauwe zee uitkijken, zoals Castelo de São Jorge en Castelo dos Mouros.

Luxe genieten

Een vakantie in Portugal is niet compleet zonder lekker eten, dus maak vooral gebruik van het campingrestaurant, waar je lokale specialiteiten proeft. Je begint je dag ook altijd goed met vers brood dat je gewoon bij de receptie haalt. De kinderen vermaken zich volop met het animatieteam of in de speeltuin. Sommige campings beschikken zelfs over een discotheek, waar jullie elke dag weer een feestje bouwen.

#