Vakantiehuizen in Slovenië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Slovenië

Wissen
2 personen
8 campings gevonden
<
1
>

Ontdek bergachtig Midden-Europa vanuit een vakantiehuis in Slovenië

Slovenië is nog vrij onbekend bij het massatoerisme, maar biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Ontdek vanuit je vakantiehuis in Slovenië de grootste natuurschatten van het Alpengebergte, zoals het meer van Bled of de kalksteengrotten van Postojna. Daarnaast biedt het land schitterende cultuur en historie in de hoofdstad Ljubljana, Maribor en Piran.

Wandelen door de sprookjesachtige natuur van Slovenië

Zodra je de grens met Oostenrijk oversteekt, geniet je direct van het schitterende landschap in Slovenië met de reusachtige Alpentoppen, steile kloven en dichtbegroeide bossen. Maak een lange wandeltocht langs de Julische Alpen, de kletterende watervallen of de spectaculaire houten loopbruggen. Bezoek bijvoorbeeld de dichtbegroeide bossen en spiegelgladde meren van het nationale park Triglav.

Varen over het Meer van Bled

Een aanrader om te bezoeken tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Slovenië is het schitterende Meer van Bled. Maak een boottocht over het helderblauwe meer naar het piepkleine eilandje in het midden van het water. Dit eiland met zijn witte kerk is wellicht een van de beroemdste bezienswaardigheden van het land. Beklim de 99 trappen van de bijzondere kerk, luid de klokken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Struinen over de romantische straten van Ljubljana

Bezoek vanuit je vakantiehuis in Slovenië de betoverende hoofdstad Ljubljana. Gedurende een wandeling in de stad wandel je door het pittoreske stadscentrum met statige panden en sierlijke bruggen. Ook genieten winkelliefhebbers hier volop, aangezien de dure modemerken hier een stuk voordeliger zijn. Strijk neer op een terras aan de rivier Ljubljanica om te ontspannen. Een aanrader om te ontdekken is de Ljubljanski Grad. Het middeleeuwse kasteel is zowel te voet te bereiken als met een kabelbaan. Vanuit de toren van het monument geniet je van een waanzinnig uitzicht over de stad. 's Avonds worden hier concerten gehouden met de verlichte stad op de achtergrond.