Camping Asturië

2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Kampeervakantie aan de Atlantische kust van Spanje

Spanje is vooral geliefd om zijn mediterrane costa’s. Het land heeft echter ook een Atlantische Oceaankust, waar je diverse campings in Asturië vindt. Asturië is een autonome Spaanse regio, die gekenmerkt wordt door het langgerekte Cantabrisch Gebergte. De Picos de Europa vormen met hoogtes tot 2650 meter het dak van dit aan de kust gelegen bergmassief. Belangrijke plaatsen zijn de regiohoofdstad Oviedo en het wat grotere Gijón.

Nationaal park Picos de Europa

De bergen van Picos de Europa maken deel uit van het gelijknamige nationale park. De hellingen worden bevolkt door de unieke Cantabrische gems. Het natuurreservaat is verder populair onder wandelaars en bergbeklimmers. Naast uitdagende berghellingen vind je in het gebied ook enkele van de diepste grotten van Spanje, zoals de heilige grot Santa Cueva de Covadonga bij het gelijknamige plaatsje Covadonga.

Oviedo en Gijón

Oviedo telt vele historische bouwwerken, waaronder de San-Salvadorkathedraal en de San-Miguelkerk. Gijón heeft diverse kunstmusea, zoals de bijzondere ronde kerk op het terrein van het culturele centrum Universidad Laboral. Een ander architecturaal hoogstandje is het paleis van Revillagigedo. Voor een vakantie op een camping in Asturië biedt de omgeving rond Oviedo en Gijón dan ook de meeste keuzes.