Campings in Noord-Spanje

2 personen
28 campings gevonden

Camping Noord-Spanje

Noord-Spanje is uiterst veelzijdig. Als kampeerder kun je alle kanten op. Zon- en strandliefhebbers waaien het beste uit over de populaire costa’s in Catalonië. Vooral families komen erg graag naar de zonovergoten kust. Maar ook voor de Spaanse Pyreneeën zit je hier goed. Als je van bergen houdt, is een camping in Navarra ook een goede optie. Minder toeristisch, meer het echte Spaanse leven en cultuur. Bovendien ideaal voor wandel- en trektochten. Ook in buurprovincie Aragón liggen vele campings in de bergen. Leuk: deze streek herbergt vele kerken en kastelen.

Op de camping in het groene Noord-Spanje

Een heel andere gezicht toont Noord-Spanje in het Baskenland. Deze autonome regio hangt sterk op de Baskische identiteit en koestert zijn eigen tradities en gebruiken. Vooral aan de rotsachtige kustlijn vind je veel campings. Zeker bezoeken: Museo Guggenheim in Bilbao en San Sebastian. Cantabrië en Asturië tonen het ‘Groene Spanje’. Deze prachtige en authentieke streken doen in niets denken aan ons bekende beeld van Spanje. Wat je er wel kunt vinden: de indrukwekkende bergketen Picos de Europa, campings aan de ruige kust, wilde dieren en dito natuur, prehistorische kunst, vissersdorpjes en levendige steden als Santande en Oviedo.

Het andere Spanje

Verstopt in het noordwesten ligt Galicië. Ook hier is het groen. In dit Atlantische landschap waan je je soms in Groot-Brittannië. Ze spelen hier zelfs doedelzak! Is dit wel Spanje? Het regent weliswaar vaker dan aan de Costa Brava, maar doet in schoonheid zeker niet onder. Als natuurliefhebber zit je in Galicië dus helemaal op je plek.