3.5 sterren

Camping Las Hortensias

SpanjeAsturiëPrincipado de AsturiasRibadedeva  (sitecode 54065)

Camping Las Hortensias

SpanjeAsturiëPrincipado de AsturiasRibadedeva
3.5 sterren
Erkend

De camping ligt tussen beboste heuvels en rotsen aan het einde van een doodlopende weg. Aansluitend aan de camping is een baai met een mooi zandstrand. Er is bewaking en ligstoelen met parasols zijn te huur. De staanplaatsen, een deel met schaduw, liggen op langgerekte terrassen en zijn opgebouwd met natuurstenen muren. Een aantal tentplaatsen is autovrij. Het terras bij het restaurant heeft uitzicht op de baai, het strand en de heuvels. Tegenover de camping is een hotel met een luxe restaurant.

Langs een van de mooiste kusten van Cantabrian ligt de groene camping Las Hortensias. De ideale plek voor families met kinderen en natuurliefhebbers.

Het campingterrein is omringd door groene rotsen en de zee waardoor je het gevoel hebt midden in de natuur te zitten. De ruim tweehonderd kampeerplaatsen liggen op langgerekte terrassen die opgebouwd zijn met natuurstenen muren. Sommige plaatsen zijn omgeven door bomen waardoor ze veel beschutting hebben, maar er zijn ook plaatsen met meer zon. Over de camping loopt een verharde weg waardoor het makkelijk is om er met de auto te rijden. Deze mag echter niet bij elke kampeerplaats geparkeerd worden. Er is zowel warm als koud water beschikbaar in de sanitaire voorziening.

Privé strand

De camping ligt aan het La Franca strand waar je via een klein paadje zo naartoe loopt. Dit deel van het strand is speciaal voor de campinggasten. Tijdens hoogtij is het water rustig waardoor kinderen veilig in de zee kunnen spelen terwijl je zelf van de zon geniet. De baai is geschikt voor watersporten, snorkelen en onderwatervissen. Wanneer het water zich terugtrekt, kun je heerlijk wandelen over het brede strand.

Actieve vakantie

Er is genoeg gelegenheid om actief te blijven tijdens de vakantie. Neem een duik in de zee of speel een potje tennis op de tennisbaan op de camping. Kinderen kunnen hun energie kwijt in de buitenspeeltuin. Wil je met de familie op pad? Maak dan een wandeling door de groene natuur direct naast de camping of plan een dagje naar een nationaal park voor een mooie wandeling.

Omgeving

Bilbao

Het Guggenheim museum zette Bilbao in 1997 op de kaart als toeristische bestemming. Het gebouw is een bijzonder ontwerp van de Canadese-Amerikaanse architect Frank Gehry. Binnen hangen werken van beroemde moderne kunstenaars zoals Willem de Kooning en Mark Rothko. Mocht je niet genoeg tijd hebben om het museum in te gaan, loop dan in ieder geval een rondje om het gebouw. Het is een van de meest geroemde gebouwen ter wereld. De stad is vooral populair onder Spaanse toeristen, mede dankzij het prettige klimaat en de lekker restaurants die je bijvoorbeeld rondom het centrale plein Plaza Nueva vindt.

Picos de Europa National Park

Zin om een dag te wandelen door de Spaanse natuur? Even ten zuiden van de camping, rondom de Pico bergketen, ligt het Picos de Europa nationaal park, een van de eerste nationale parken van Spanje. Het park biedt een scala aan verschillende uitzichten: van hoge, besneeuwde bergpieken tot groene dalen met wild stromende rivieren. Bij de informatiebalie kun je een kaart krijgen met alle verschillende routes door het park. Zin in iets meer avontuur, huur een kano en daal de rivier af. De route is zo’n twaalf kilometer lang. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de bergen. De rivier is rustig waardoor het voor iedereen leuk is. Kano’s zijn te huur in het park.

Grotten

Kilometers lange tunnels diep onder de grond, dat vind je niet ver van de camping bij de El Soplao grot. Het is een van de langste en mooiste grotten in Spanje en als bezoeker kun je ruim tien kilometer van de grot bezoeken. Je komt er langs bijzondere galerijen met stalagmieten die uit de grond zijn opgestegen, rotsformaties in de form van dunne draden en een groot ondergronds meer. Tijdens de zomermaanden worden er soms concerten georganiseerd in de grot. Naar schattingen is de El Soplao grot 240 miljoen jaar geleden ontstaan.

Lees meer over Asturië

Naar accommodaties