Camping Navarra

2 personen
5 campings gevonden
<
1
>

Kamperen in Noord-Spanje

Op een camping in Navarra verblijf je in het uiterste noorden van Spanje. De Pyreneeën domineren dit gebied voor het grootste deel, maar in het zuiden van de provincie liggen het rivierdal van de Ebro en de prestigieuze wijnstreek Rioja. De regiohoofdstad en grootste stad is Pamplona, ongeveer in het midden van Navarra. Andere toeristische trekpleisters zijn de aanzienlijk kleinere plaatsen Tudela en Estella. Navarra staat tevens bekend om zijn vele lokale en folkloristische feesten en evenementen.

Pamplona, Tudela en Estella

Pamplona heeft een gevarieerde indeling met veel ruimte voor parken, tuinen en groenzones, waaronder het zeventiende-eeuwse Taconerapark. In de stad kun je verder diverse kerken bekijken, zoals de indrukwekkende Santa-Maríakathedraal. Tudela heeft de in het oude centrum gelegen Tudelakathedraal en verschillende andere twaalfde-eeuwse kerkgebouwen. Ook Estella heeft hier geen gebrek aan, getuige de San-Pedro- en de San-Miguelkerk. Andere bezienswaardigheden in het pittoreske middeleeuwse plaatsje zijn de historische Picudobrug en het Koningspaleis.

Lokale festiviteiten van Navarra

In de regio wordt een groot aantal culturele evenementen georganiseerd. Verblijf je in de eerste helft van juli op een camping in Navarra? Dan kun je in Pamplona de San-Fermínfeesten bijwonen, met vuurwerk, straattheater, eetfestijnen, muziek, stierenrennen en een afsluitende parade. Estella organiseert in juli een week met middeleeuwse festiviteiten. In Tudela wordt eind juli het Santa-Anafeest gevierd. Ook hier vinden stierenrennen plaats, terwijl muziekoptredens eveneens een belangrijk aandeel vormen.

Het Woud van Irati

Behalve eeuwenoude plaatsen en evenementen heeft Navarra ook een van de uitgestrektste Europese beuken- en sparrenbossen. Dit Woud van Irati is vrijwel ongerept en vormt een habitat voor vogels, vossen en reeën. Het ligt in de Pyreneeën, bij de 2017 meter hoge berg de Orhy. Vanaf je camping in Navarra zijn prachtige wandelingen door het bos te maken. De wandelroutes beginnen in de dorpen Irati en Orbaitzeta.