Campings in Tsjechië

114 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Tsjechië

Daarom moet je kamperen in Tsjechië:

  • Het Reuzengebergte en het Boheemse Woud als droombestemmingen voor een actieve vakantie
  • Staat in ongerepte natuur
  • Culinaire hoogtepunten: Bier en knoedelvariaties
  • Praag en de betoverende kuuroorden in de West-Boheemse kuurdriehoek
Romantische overblijfselen uit het verleden, dichte bossen en uniek natuurschoon maken Tsjechië tot een populaire bestemming voor een kampeervakantie. Boekt u een camping in de buurt van de hoofdstad Praag, dan kunt u een natuurvakantie perfect combineren met een cultuurvakantie. Voor een actieve kampeervakantie is het zuiden van het land ideaal met het Šumava Nationaal Park en het Třeboňsko Natuurreservaat, waar goed ontwikkelde wandelroutes zijn.
Alle 114 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in Tsjechië

Direct boekbaar
Vodatent @ Camping de Bongerd
Favorieten
Vodatent @ Camping de Bongerd

Tsjechië / Olomouc regio

Geen reviews van kampeerders

ZwembadHonden toegestaanShopping
Euro Air Camp
Favorieten
Euro Air Camp

Tsjechië / Hradec Králové regio

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(2Recensies)

ZwembadHonden toegestaanRestaurant

Standplaatsen (11)

Huuraccommodaties (5)

Alle 114 Campings
Alle 114 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings114
Beoordelingen van campings196
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Camping Oase Praha
Vijf kilometer ten zuiden van Praag (15 km vanaf het centrum), vind je camping Oase Praha in een rustige omgeving. De camping heeft zoveel voorzieningen, dat iedereen wel iets van zijn gading vindt. A… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Vodatent @ Camping de Bongerd
Vodatent @ Camping de Bongerd

Tsjechië ligt in Oost-Europa, genesteld tussen Duitsland, Oostenrijk, Polen en Slowakije. In de regio Zuid-Bohemen, in het zuiden van Tsjechië, kunnen vakantiegangers ontspannen tijdens wandelingen in het Boheemse Woud of in het bijzondere oerwoudgebied bij de berg Kubany. In Praag kunt u wandelen van de beroemde Praagse Burcht naar de Karelsbrug, genieten van het ruisen van de rivier de Moldau en verder wandelen in de historische Oude Stad. Verder naar het oosten, ten noorden van Brno, verkent u de Moravische Karst - een laag berglandschap met meer dan 1000 grotten. Het Reuzengebergte met het Karkonoski Park Narodowy is perfect voor een kampeervakantie. Familiekampen, comfortplaatsen en hutten als comfortabele accommodatie wachten op hun gasten. Spindleruv Mlyn is de bekendste bestemming in het gebied. Wellness en recreatie staan centraal op de camping in het West-Boheemse kuuroord Franzensbad.

Camping Tsjechië

Praag, Reuzengebergte, Moldau, Elbe, het zijn slechts een paar klinkende namen. Want er is een ruim aanbod aan campings in Tsjechië omdat het simpelweg een fantastisch vakantieland is. Praag is natuurlijk een trekker van de eerste orde. In deze mooie stad met zijn burcht op de oever van de Moldau kunt u dagen doorbrengen. De Tsjechische berggebieden zijn heerlijk om door te wandelen en te fietsen. En ´s winters voor de wintersport. Kastelen en burchten vertellen hun eeuwenoude geschiedenis. Net als de steden met hun mooie pleinen, fonteinen en kerken. En ver is het niet: binnen een dag rijden staat u op een camping in Tsjechië.

Soorten kamperen

Bij het kamperen met een caravan heeft u veel vrijheid, ook wat betreft de bestemming: sommigen kamperen graag aan een meer of rivier, anderen willen graag midden in een bos zitten, en heel wat mensen geven de voorkeur aan een grote stad. Tot slot wordt de keuze van het kampeertype beïnvloed door de locatie en het tijdstip van reizen.

Kamperen bij een meer

Kamperen bij een waterbron heeft veel voordelen: Zo kunt u bijvoorbeeld 's morgens een wandeling maken langs de oever van het grote Lipnostuwmeer, op warme dagen kunt u zich daarin verfrissen en 's avonds kunt u uw maaltijd nuttigen met uitzicht op het zachtjes bewegende water.

Kamperen in de natuur

Vooral kinderen vinden het heerlijk om vrij rond te rennen in de natuur: Ze zwemmen graag in verschillende meren van het Boheemse Woud, verkennen de grotten Punkva of Katharinenhöhle en verkennen kasteel Karlstein. s Avonds hebben ze een heerlijke barbecue of een kampvuur op de camping.

Winterkamperen

Veel vakantiegangers denken bij kamperen in Tsjechië aan de warme seizoenen. Maar met de juiste uitrusting staat niets een tocht met de caravan in de winter in de weg: winterkamperen is ideaal voor wintersporters en avonturiers.

Wildkamperen

Wildkamperen is in Tsjechië helaas niet toegestaan. Wel zijn er aangewezen campings in nationale parken waar wandelaars hun tent mogen opzetten. Deze campings mogen voor één nacht worden gebruikt en er mag slechts een beperkt aantal tenten worden opgezet. Deze vorm van wildkamperen is geenszins een echt alternatief voor kamperen.

Bereikbaarheid

Omdat Tsjechië een buurland van Duitsland is, ligt het vrijwel op een steenworp afstand van een vakantie. Dit land is dus niet alleen geschikt voor lange reizen, maar zeker ook voor een korte weekendtrip. Vanuit Neurenberg bereikt u Zuid-Bohemen al na 350 km. De kortste route is via de A6, gevolgd door de D5. Bij Pilsen stapt u over op de A20 richting Pisek. Vakantiegangers met reislust worden nog verder naar het oosten getrokken, bij Brno. Daarvoor rijdt u ook via Pilsen, maar dan in de richting van Praag. Na de D5 gaat de reis nog 180 km verder over de D1. De afstand van Neurenberg tot Brno is meer dan 500 km, en een pauze is hier aan te bevelen: Wie geïnteresseerd is in cultuur maakt een stop in de hoofdstad en strekt daar de voeten met een wandeling. Halverwege van Praag naar Brno ligt het snelweg-servicestation Motorest Pávov: hier kunt u zich in het restaurant, dat de klok rond geopend is, versterken voor de verdere reis.

Bestemmingen in Tsjechië

Tsjechië is een veelzijdig land met bossen, bergen, meren, rivieren en cultuurrijke steden. Praag en Brno staan bovenaan de lijst voor cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers verkennen een van de nationale parken en watersporters brengen hun kampeervakantie door aan wateren met ideale omstandigheden.

Černá v Pošumaví

Het dorp Černá v Pošumaví ligt in het Boheemse Woud, dicht bij de grenzen van Duitsland en Oostenrijk. Het ligt direct aan het enorme Lipno stuwmeer, dat charmante zandstranden biedt. Wandelaars wandelen graag in het vredige Šumava, en hondenbezitters zullen de dromerige natuur bijzonder aantrekkelijk vinden.

Klanowitz

Klanowitz maakt deel uit van het stadsgebied van Praag, maar ligt op ruim een half uur van het centrum. De regio beschikt over een uitgestrekt recreatiepark waar de veelzijdige flora en fauna een rustgevende rust beloven. Voor cultuur kunt u gemakkelijk naar de bruisende hoofdstad Praag rijden. Daar kunt u het Nationaal Museum en het Petrin Park bezoeken of een verrijkende cruise op de Moldau maken.

Mader

De gemeente Mader ligt midden in het Boheemse Woud: schilderachtige landschappen met uitgestrekte naaldbossen, interessante hoogveengebieden, paradijselijke bergmeren en hoge bergtoppen vindt u in de omgeving. Bij Mader is onder andere de Weitfäller Filz - het grootste hoogveengebied van het Boheemse Woud - bezienswaardig. Een rijkdom aan zeldzame dier- en plantensoorten is hier te bewonderen: een aantrekkelijke vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.

Doelgroepen

Omdat Tsjechië zo divers is, bezoekt een grote verscheidenheid aan reizigers deze vakantiebestemming. Sportievelingen kijken uit naar het diverse aanbod op het water en op het land, hondenbezitters naar de vele pittoreske natuurparadijzen. Gezinnen kiezen het liefst voor een camping aan het meer, omdat de kinderen hier heerlijk kunnen zwemmen en spelen.

Hondenbezitters

In Tsjechië zijn de zomertemperaturen niet extreem heet en dus goed geschikt voor honden. Als de zon te sterk is, kunt u verkoeling zoeken in een van de verfrissende meren. Lange wandelingen in het schilderachtige landschap zijn een genot voor zowel hond als baasje.

Gezinnen

Vooral op grotere campings in Tsjechië, bijvoorbeeld in Praag, zijn er tal van attracties voor kinderen. Of het nu gaat om animatieprogramma's, speeltuinen of recreatieruimtes - deze keuze is iets bijzonders voor de kleintjes en een verademing voor de volwassenen.

Sportliefhebbers

Tsjechië is een zeer veelzijdig land met een groot sportaanbod: Hier kunt u vissen, zeilen of surfen op de meren, wandelen in de bossen in de frisse lucht en fietsen in de prachtige natuur. In de winter zijn skiërs en snowboarders niet weg te denken van een camping in Tsjechië en in de zomer trekken badgasten door het land.

Beste tijd om te reizen

Door het landklimaat in Tsjechië kan de temperatuur in januari dalen tot min negen graden Celsius, terwijl het in juli en augustus ook meer dan 30 graden Celsius kan worden. Badgasten reizen vooral in deze twee maanden naar Tsjechië, terwijl sportliefhebbers de voorkeur geven aan de mildere temperaturen in het voor- en najaar. Vanaf oktober worden de temperaturen aanzienlijk koeler en van december tot maart zijn het vooral liefhebbers van skiën en snowboarden die het land bezoeken. Bezienswaardigheden in de steden zijn het hele jaar door mogelijk: In de zomer kunt u de kunstenaars op de Karelsbrug in Praag bewonderen en in de winter kunt u warme thee of punch drinken bij de talrijke marktkraampjes.