Vakantiehuizen in Zuid-Spanje

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Zuid-Spanje

Wissen
2 personen
10 campings gevonden
<
1
>

Vakantiehuis Zuid-Spanje: strand, bergen en cultuur

Een vakantiehuis in Zuid-Spanje is niet alleen geschikt voor strandliefhebbers. Zuid-Spanje is namelijk bijzonder veelzijdig. Je kunt hier op dezelfde dag skiën, in zee zwemmen en de enige woestijn op het Europese vasteland bezoeken.

Middellandse Zee en Atlantische Oceaan

Aan de Zuid-Spaanse kust komen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samen. Daardoor zijn er voor watersporters diverse activiteiten. Voor golfsurfen ga je naar Cadiz aan de Atlantische Oceaankust. Houd je meer van wind- en kitesurfen? Dan is Tarifa op de Spaanse zuidpunt een aanrader. Duikliefhebbers mogen Almuñécar aan de Middellandse Zee niet overslaan.

Skiën bij de woestijn

In het binnenland ligt de Sierra Nevada, met op de Pico Veleta het wintersportgebied Solynieve. Verderop ligt nationaal kustpark Cabo de Gata, de droogste plek van continentaal Europa. Hier wacht je een woestijnachtig landschap van duinen, zoutpannen en steile rotsen. De Atlantische Oceaankust heeft het vogelrijke moerasreservaat Doñana, een van de weinige plekken waar wilde retuerta-paarden voorkomen.

Historische cultuur

De Kathedraal van Granada biedt als een van de grootste ter wereld een overweldigende aanblik. Om vanuit je vakantiehuis in Zuid-Spanje het middeleeuwse morenpaleis Alhambra bij deze stad te bezoeken, moet je vooraf reserveren. Meer culturele bezienswaardigheden vind je in Córdoba (kathedraal van Mezquita), Malága (fort Alcazaba, Picassomuseum), Sevilla (paleis van Alcázar) en Almería (kathedraal van Incarnatie).