Vakantiehuizen in Ardennen

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Ardennen

2 personen
14 campings gevonden
<
1
>

Ontdek de rijke natuur vanuit een vakantiehuis in de Ardennen

Glooiende heuvels vol bossen die uitnodigen tot lange wandel- en mountainbiketochten, schitterende rivieren waar je op kunt raften of kajakken en uiteraard de bekende survivaltochten in het gebied; een vakantiehuis in de Ardennen staat garant voor een actieve vakantie midden in de natuur. Naast de schitterende natuur, waaronder de indrukwekkende Grotten van Han, vind je hier gezellige steden als Namen en Luik met interessante bezienswaardigheden en musea.

Eindeloze mogelijkheden tussen het groen

Aangezien de Belgische Ardennen over zo'n uiteenlopende variëteit aan natuur beschikken, is er voor iedere buitensporter wat wils. Of je nu houdt van een rustig fietsrondje, een spannende bergbeklimming of waterfietsen met het gezin: het is allemaal mogelijk. Watersporters boeken bijvoorbeeld een vakantiehuis in de Ardennen vlak bij het Lac de l'Eau d'Heure. Verder vormen de rivieren Ourthe, Lesse en Amblève een wildwaterparadijs van maar liefst honderd kilometer. Hier kun je naar hartenlust kajakken, raften, parapenten of mountainbiken.


De Hoge Venen, het hoogste punt van België

Bezoek het hoogste punt van België op de Hoge Venen. Doordat op deze hoogvlakte in de Ardennen en een gedeelte van het naastgelegen Duitse Eifelgebied veel regen valt, wandel je hier op het schitterende heide, gras en veengebied. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, aangezien hier talloze wilde dieren leven. Spot bijvoorbeeld edelherten, wilde zwijnen, korhoenders, reeën of zelfs een lynx.

Het charmante Kasteel van Bouillon

Liefhebbers van kastelen, ruïnes en burchten trekken vanuit het vakantiehuis in de Ardennen naar het reusachtige Kasteel van Bouillon, dat uit de vroege Middeleeuwen stamt en hoog boven de stad Bouillon uittorent. Vanaf het kasteel geniet je dan ook van een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Semois. Kastelenliefhebbers bezoeken ook het kasteel van Reinhardstein, gelegen in de diepe vallei van de rivier de Warche, of de elegante residentie Kasteel van Modave.

Bruisende culturele steden van de Ardennen

Cultuurliefhebbers maken vanuit hun vakantiehuis in de Ardennen een trip naar de diverse culturele steden in de omgeving. Luik is uiteraard de bekendste en grootste stad van de Ardennen. Maar ook steden als Tournai met zijn vele restaurants, Namen met zijn fraaie ligging aan de Maas en Charleroi met zijn streetart en art nouveau zijn een aanrader. Mons is een levendige studentenstad met bars, kroegen en clubs.