Kamperen in Champagne-Ardenne

Champagne-Ardenne

Champagne drinken, middeleeuwse steden in en het meer op

Wat heeft Champagne-Ardenne de vakantieganger veel te bieden. Dit is de regio waar de Champagneroute dwars doorheen loopt. De route loopt door wijnvelden en langs bekende champagnehuizen, waar vakmensen bezig zijn met deze wereldberoemde wijn. Door de groene heuvels en dichte bossen is het ook een gebied dat wandelaars en fietsers trekt. Binnenmeren nodigen watersportliefhebbers uit tot kanoën, varen, surfen en vissen. Vogelspotters worden in Champagne-Ardenne op hun wenken bediend. Er zijn veel historische bezienswaardigheden in steden en dorpen met oude centra. Het kampeeraanbod is net zo veelzijdig als de omgeving. In Champagne-Ardenne vind je campings in de groene, dichte bossen, tussen de wijngaarden en aan het meer.

Buitenactiviteiten in het groen

Er zijn veel Regionale Natuurparken met wandelpaden in Champagne-Ardenne. Forêt d’Orient staat bekend om zijn meren, net als het gebied rondom Langres. Je kunt hier surfen, kajakken en waterskiën. Het grootste kunstmatige meer van Frankrijk is te vinden in de departementen Marne en Haut-Marne. De omgeving van het meer van Der-Chantecoq trekt natuurliefhebbers de bossen in. Voor strand hoef je niet naar de kust, ook dat heeft dit meer te bieden.  

Steden met middeleeuwse centra

Plaatsen als Chaumont, Reims en Troyes zijn rijk aan historische bezienswaardigheden. De tien kerken van Troyes trekken bezoekers, net als het centrum dat veel traditionele architectuur herbergt. Huizen met houten versieringen zijn goed bewaard gebleven. De Notre-Dame kathedraal van Reims is een meesterwerk met prachtige glas-in-lood-ramen. Claumont is een uitstapje waard, met een middeleeuws centrum waar je kunt ronddwalen door smalle straatjes.

Toppers in de Champagne-Ardenne

 • Châlons-en-Champagne

  Een stad vol met historische toppers, zoals de Sint- Étiennekathedraal, de Notre-Dame-en-Vauxkerk en het kloostermuseum. Het park is prachtig.

 • Champagneroute

  Deze route loopt door verschillende departementen. Dwars door valleien en langs wijngaarden. Bezoek de bekende wijnkelders waar champagne wordt gemaakt.

 • Sedan

  Dit is de grootste burcht van Europa. De middeleeuwen komen tot leven bij een bezoek aan het 7 verdiepingen tellende bouwwerk . Het centrum van de stad heeft statige herenhuizen uit de tijd van de lakenindustrie.

 • Brienne-le-Château

  Napoleon Bonaparte verbleef hier 5 jaar lang. Er is een militaire school en een museum waar je alles leert over Napoleon.

 • Landgoed van Charles de Gaulle

  De salon, eetzaal en bibliotheek zijn onder andere open voor bezoekers. Een gedenkplaats en een museum zijn te vinden bij het kruis van Lotharingen.

Kampeerthema's in Champagne-Ardenne