Kamperen in Trentino-Alto-Adige

Vakantie in Trentino-Alto-Adige

Oude steden, prachtige meren en ruige bergketens

Trentino-Alto-Adige is een regio die indruk maakt met zijn landschap: de Dolomieten, binnenmeren en uitgestrekte bossen. De liefhebber van een actieve vakantie is hier op zijn plek. Wandelen, skiën op eeuwige sneeuw, bergbeklimmen, mountainbiken en raften kan hier allemaal. Binnenwaters, zoals het Gardameer en het meer van Caldonazzo zijn geliefd onder kampeerders. Op de stranden langs de oevers is het dan ook goed vertoeven. Trentino-Alto-Adige is rijk aan middeleeuwse kastelen waarvan vele, zoals Slot Wolfsthurn, open zijn voor bezoekers. De kampeerder met een voorliefde voor de prehistorie kan terecht bij de rotsen ten zuiden van de Dolomieten. Twee miljoen jaar geleden leefden hier dinosauriërs, de voetafdrukken zijn daar het bewijs van. Daarnaast vind je in deze regio middeleeuwse dorpen die door hun historische erfgoed een omweg waard zijn. Op culinair gebied is er ook heel wat te ontdekken. Hier eet je lokale toppers zoals de ham van San Daniele, de maispuree polenta of de aardappeldeegballetjes gnocchi. Uit Trentino-Alto-Adige komen ook de Asiago kaas, en de Alto Adige bieren en wijnen. De meeste campings liggen in de bergen en rond het Gardameer.

De Dolomieten

In het noorden van Italië ligt een waar paradijs: de Dolomieten. Dit hooggebergte behoort tot de zuidelijke Alpen en bezit wel 15 toppen die hoger zijn dan 3000 meter. In de winter wordt er geskied. In de zomer zijn de toppen bedekt met een laag eeuwige sneeuw. Er zijn steile rotsen, diepe ravijnen en ruige bergrivieren. Dit is een gebied dat liefhebbers van buitenrecreatie gelukkig stemt. Je kunt hier wandelen, mountainbiken, raften, kanoën, klimmen en paragliden.

Ook nog te ontdekken in Trentino-Alto-Adige

 • Trento

  Dit is de hoofdstad van de regio. Het stadsbeeld bestaat uit torens, paleizen en middeleeuwse straatjes. Wandel over Piazza Duomo, het plein midden in de stad en door de mooiste straat van de stad: Via Belenzi, met zijn historische panden.

 • Kabelbaan Marmolada

  Stap in bij het meer van Malga Ciapela en de kabelbaan brengt je naar het Marmolada massief, terwijl je onderweg geniet van een fotogeniek uitzicht over de bergen.

 • Strada delle Dolomiti

  Deze ‘Grote Dolomieten Route’ is 210 kilometer lang en loopt van Bolzano naar Cortina. De route loopt dwars door het hooggebergte en staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten.

 • Merano

  Een kuur-stad door zijn warmtebronnen, maar ook een goede plek om te wandelen in de omgeving vanwege de vele bewegwijzerde routes.

 • Museo Archeologico dell’Alto Adige

  Dit museum is te vinden in Bolzano en trekt bezoekers met gletsjerman Ötzi, de mummie die duizenden jaren in een ijsberg bevroren was.