Camping Gardameer

2 personen
81 campings gevonden

Camping Gardameer

Een camping rond het Gardameer is de favoriete bestemming van veel vakantiegangers. Hier zijn goede redenen voor. Natuurlijk is er het meer zelf, waar je heerlijk kan zwemmen en watersporten kan beoefenen. Hier blijft het echter niet bij: een camping bij het Gardameer staat garant voor een uniek klimaat, prachtige plaatsen en natuur rondom het meer, fascinerende eilanden, veel leuke dingen voor kinderen en natuurlijk topcampings van ANWB maken dit tot een heerlijk stukje Italië.

Klimaat

Het Gardameer ligt in Noord-Italië maar heeft een eigen klimaat. Vanwege de beschermende bergen en matigende invloed van het water, is het weer hier extra mild. Op de camping rond het Gardameer heb je het ‘s zomers dus niet te heet (24-30 graden) en ’s winters niet te koud (12-18 graden). Ook in de herfst is het hier meestal nog erg lekker weer. Het noorden is meestal iets minder warm dan het zuiden.

Water- en buitensporten

Als je op een camping bij het Gardameer verblijft, nodigt dit natuurlijk uit tot zwemmen en watersport. Ga bijvoorbeeld zeilen, windsurfen of kitesurfen. De wind op het meer is heel voorspelbaar. Je hebt van tevoren dus al een heel goed idee van hoe je kan gaan varen.

Natuurlijk kan je het ook zonder windkracht doen. Huur bijvoorbeeld een motorboot en ga lekker varen en zwemmen. Ben je een avontuurlijk type? Ga dan raften: met een opblaasbare boot door een wilde rivier razen. Of doe aan canyoning: met een wetsuit aan van watervallen abseilen, springen en glijden. Ook onder het oppervlak valt veel te beleven: ga duiken en ontdek het.

Ook in het landschap rond je camping aan het Gardameer kan je van alles doen. Ga bijvoorbeeld lekker fietsen, paardrijden of mountainbiken door het woeste landschap. Of ga rustig golfen op een van de uitstekende banen. Echte thrillseekers gaan paragliden, klimmen of karten op het grote circuit in Lonato.

Plaatsen en steden

Vanaf je camping aan het Gardameer liggen vele interessante plaatsen binnen handbereik. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Sormione, een Middeleeuwse vestingstad met een zinderend cultureel leven. Een ander mooi dorp is Riva del Garda. Hier vind je een barokke kerk, Venetiaans fort en veel meer. Beroemde namen uit het verleden, zoals Nietzsche en Kafka, hebben hier gewoond. Het prachtige vissersdorpje Torbole in het Noorden is de perfecte uitvalsbasis voor watersporters. Tot slot kent het Gardameer ook nog een aantal eilanden, waarvan de grootste Isola del Garda is. Hier vind je een machtige neogotische villa.

Camping Gardameer: ideaal voor kinderen

Voor gezinnen met kinderen is er aan het Gardameer bijvonder veel te beleven. Natuurlijk kunnen zij zich in het water heel goed vermaken. Daarvoor is er niet alleen het meer, maar ook een aantal spectaculaire waterparken. Hier blijft het echter niet bij. Het grootste attractiepark van Italië, Gardaland, ligt hier namelijk ook. Voor de meest actieve kinderen zijn er ook avonturenparken waar ze heerlijk kunnen klauteren en spelen. Kies voor een kindercamping aan het Gardameer om er zeker van te zijn dat iedereen tevreden is. Deze campings hebben namelijk allen een speeltuin, animatieteam en andere voorzieningen die kinderen zo waarderen.

ANWB-campings bij het Gardameer

ANWBCamping.nl heeft een ruim aanbod van campings aan het Gardameer. Populair is bijvoorbeeld Camping Zocco, recht aan het water en op een rustige plaats gelegen. Of kijk eens naar Camping Bella Italia, een grote camping met veel faciliteiten die zeer geschikt is voor families met kinderen. Ook kleine, rustige campings zijn er voldoende, zoals het kleine Camping La Gardiola.