Camping Veneto

2 personen
81 campings gevonden

Camping in Veneto: zon, zee en bergen in Noord-Italië

Veneto is rijk aan hoge bergen, ongerepte bossen, prachtige meren, sfeervolle wijngaarden en brede zandstranden. De grootste trekpleister van de regio is de hoofdstad Venetië. Vanaf de campings in Veneto is het slechts een kleine rit naar deze romantische metropool. Ook andere steden liggen dichtbij, zoals Verona, Padova en Treviso.

De romantische hoofdstad Venetië

Gedurende een kampeervakantie in Veneto mag een bezoek aan de romantische hoofdstad Venetië niet ontbreken. De 118 eilanden, die door 400 bruggen met elkaar verbonden zijn, vormen het decor voor een onvergetelijke trip. Boek een gondeltocht over het Canal Grande, met uitzicht op de meer dan 400 jaar oude Rialtobrug. Of wandel over het beroemde San Marcoplein. Als je daarna de bijna 100 meter hoge Campanile beklimt, geniet je van een waanzinnig uitzicht over de stad.

Het beroemde huis van Julia in Verona

Naast Venetië biedt Verona nog meer bezienswaardigheden. Reis bijvoorbeeld naar Verona, ook wel de stad van Romeo en Julia. Bij Casa di Giulietta waan je je op het balkon van Julia in dit tragische liefdesverhaal. Een andere populaire bezienswaardigheid in deze stad is het amfitheater. Vanwege de grandioze akoestiek worden hier 's zomers prachtige opera's uitgevoerd.

Genieten in het water

Nadat je je hart hebt opgehaald aan de vele bezienswaardigheden, kom je tot rust op de diverse stranden in de buurt van de campings in Veneto. Bij badplaatsen als Lido di Jesolo en Peschiera del Garda neem je een verfrissende duik in de Adriatische Zee. Wil je een keer iets anders dan een vakantie aan het strand? Reis dan af naar het Gardameer in het binnenland. Het fraaie helderblauwe meer steekt af tegen de groene citroenbomen en cipressen.