Campings in Denemarken aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Denemarken aan zee

2 personen
186 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Uitwaaien aan de kust op een camping in Denemarken aan zee

Door de lange kustlijn van het land is een mooie camping in Denemarken aan zee zo gevonden. En hoewel de oppervlakte van het land ongeveer even groot is als die van Nederland heeft het een kustlijn van maar liefst 7.300 kilometer. Hier waai je heerlijk uit aan het strand, met uitzicht op de duinen en de groene natuur daarachter.

In Denemarken een camping aan zee op het vasteland of op een eiland

Er zijn grote en kleine campings in Denemarken aan zee, en het zijn plekken waar je ofwel de rust opzoekt bij het zachte ruisen van de zee of juist geniet van veel faciliteiten tijdens je strandvakantie. Dit kan op het vasteland, maar ook op een van de eilanden. In totaal heeft Denemarken 444 eilanden en op eilanden als Bornholm, Funen, Seeland en schiereiland Jutland is het heerlijk kamperen.

Activiteiten aan, op en in het water

Tijdens je vakantie op een camping aan zee in Denemarken is er van alles te ondernemen aan de kust. In de zomer ga je zwemmen en zandkastelen bouwen of waag je je aan een van de watersporten zoals wakeboarden, SUP-boarden en kajakken. Bij kouder weer geniet je van strandwandelingen of een boottocht op het golvende water. Ook liggen er mooie havens waar je bootjes kijkt, zeevruchten en vis eet en geniet van een drankje.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Naast activiteiten aan het water bezoek je ook steden en parken in de omgeving. Zo maak je een uitstapje naar de kleine maar interessante hoofdstad Kopenhagen. Gezinnen met kinderen vermaken zich prima tijdens een bezoek aan Legoland of pretpark Tivoli. In Roskilde ligt het Vikingschipmuseum met een grote botencollectie waaronder een 30 meter lang Vikingschip.