Charmecampings in Bretagne

  • Kamperen op de mooie en idyllische plekken in Europa.
  • Optimaal genieten van rust, ruimte en natuur
  • Persoonlijke aandacht van de campingbeheerder, met oog voor gastvrijheid
  • Geselecteerd door ANWB-campinginspecteurs na uitvoerig onderzoek

Charmecampings Bretagne

Charme
Charme
X
Landen
Frankrijk
X
Regio's
Bretagne
X
Wissen

38 campings gevonden

<
1
2
>

De charmecampings van Bretagne

Op plaatsen die veel toeristen trekken, is uitgebreid genieten en tot rust komen niet altijd eenvoudig. Wie het massatoerisme wil ontlopen, kiest daarom voor een charmecamping. Er bestaan inmiddels veel van deze campings, verspreid over allerlei landen. Op vakantie in Frankrijk kun je voor een charmecamping bijvoorbeeld in Bretagne terecht. Je hebt de keuze uit tientallen gastvrije en rustige charmecampings, die in veel gevallen midden in de natuur liggen.

Vakantie bij de zee

Bretagne is een langgerekt schiereiland dat zich aan de Franse westkust tot ver in de Atlantische Oceaan uitstrekt. Wanneer je hier een vakantie op een charmecamping boekt, is kans dus groot dat de zee dichtbij is. Diverse van deze campings hebben dan ook een strand dat bereikbaar is na een kort autoritje of op loopafstand ligt. Je vindt met name in de Bretonse departementen Finistère en Morbihan veel charmecampings.

Knus en idyllisch

Gastvrijheid en persoonlijke aandacht van de beheerder zijn kenmerkend voor de charmecampings, en in Bretagne is dat niet anders. De meeste campings hebben dan ook plaats voor een beperkt aantal gasten. Het maximum ligt rond 250 tenten, caravans en campers. Terreinen met 40 staanplaatsen zijn echter geen uitzondering. Desondanks ontbreekt het ook daar niet aan speciale voorzieningen, zoals gehandicaptensanitair en een wasgelegenheid. In de omgeving vind je een supermarkt en eetgelegenheden.

Charmecampings met uitgebreidere faciliteiten

Kies je voor een wat grotere charmecamping in Bretagne, dan heeft het terrein vaak meer te bieden. Zo kun je brood op de camping zelf kopen en zijn er meer winkels en horeca in de buurt. Doorgaans bevinden zich op of bij het terrein tevens een fitnessruimte, kinderspeeltuinen en sport- en verhuurmogelijkheden. Verder hebben veel charmecampings binnen- en/of buitenbaden en een apart kleuterbinnen- en/of buitenbad.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter