Vakantieparken in de Elzas

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in de Elzas

2 personen
25 campings gevonden

Cultuur, natuur en wijn op een vakantiepark in de Elzas

Zoek je een bestemming voor een familievakantie redelijk dicht bij huis? Dan is een vakantiepark in de Elzas de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van deze regio vol cultuur, natuur en wijndorpen. Ook voor een romantisch weekje weg is dit deel van Frankrijk zeker een aanrader.

Genoeg te beleven

Op een vakantiepark in de Elzas is van alles te doen voor de kinderen. Met de speeltuinen, zwembaden en animatie vervelen ze zich er geen moment. Heb je geen zin in koken, dan eet je heerlijke lokale gerechten, zoals flammkuchen, in het restaurant op het park. Ook buiten het park is er veel te beleven. In de Elzas vind je Haguenau, met het grootste bos van Frankrijk, en weidse wijnvelden over glooiende heuvels, een prachtig landschap om te verkennen met de fiets of te paard. De Vogezen dagen bergsporters uit voor flinke wandelingen of een dagje wandklimmen en de middeleeuwse kastelen langs de Romaanse Route zijn een lust voor het oog.

Rijke geschiedenis

De Elzas is rijk aan eeuwenoude dorpjes, waarvan Kaysersberg misschien wel het mooiste is. Maar ook de hoofdstad Straatsburg is het bezoeken waard. Het monumentale stadscentrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en je vindt er musea, een wekelijkse boekenmarkt en een keur aan restaurants. Of volg de wijnroute Vins d’Alsace voor een bijzondere culinaire ervaring.