Campings in de Cévennes

Wissen
2 personen
29 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Ongerepte en veelzijdige natuur verkennen vanaf de camping in de Cévennes

Vakantie vieren op een camping in de Cévennes betekent genieten van ongerepte en veelzijdige natuur. De Cévennes (Nederlands: Cevennen) is een gebied en bergketen in het zuiden van Frankrijk, waarvan een groot deel binnen het gelijknamige nationale park ligt. De streek kenmerkt zich door een prachtig gevarieerd landschap met ruige, groen beboste hellingen, rivieren, grotten en kloven, en is te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bergen en ruige, beboste hellingen rondom je camping in de Cévennes

De bergketen Cévennes maakt deel uit van het Centraal Massief en is zeer geliefd onder wandelaars en fietsers. Na de Mont Lozère is de Mont Aigoual de grootste berg van de streek, onder meer bekend van het boek ‘De renner’ van Tim Krabbé. Niet alleen wielrenners wagen zich graag aan een uitdagende beklimming; er zijn ook tal van spannende mountainbikeroutes te vinden rondom je camping in de Cévennes. Het is een streek die uitnodigt tot het ondernemen van tal van avontuurlijke dagtochten door de bergen.

Zwemmen in het zwembad of in de rivieren

Vaak is er op een camping in de Cévennes een zwembad te vinden. Zo niet, dan is er meestal een rivier in de buurt, bijvoorbeeld de Gardon. Langs de oevers van de rivieren vind je heerlijke stranden en van mei tot en met september is het water aangenaam van temperatuur. De omliggende rotsen zijn een ideale plek om op te zonnebaden en avontuurlijke zwemmers springen er vanaf om op een spectaculaire manier in het water te plonzen. De rivieren zijn ook een favoriete plek voor liefhebbers van watersport. Zo kun je prachtig kanoën langs de Gorges du Tarn of de Gorges de la Jonte.

Pittoreske steden en dorpen in de Cévennes

De natuur is veelal ruig en ongerept rondom de camping in de Cévennes, maar de steden en dorpen zijn juist schilderachtig en pittoresk. Bovendien liggen ze vaak tegen een helling aan, zodat je er van de mooiste uitzichten geniet. Aan de rand van het nationaal park vind je bijvoorbeeld de charmante stad Saint-Guilhem-le-Désert. De plaats heeft niet alleen een fraaie ligging, maar ook een mooie kerk in romaanse stijl. Hier vlak bij vind je de imposante druipsteengrot Grotte de Clamouse.