Camping Lozère

2 personen
29 campings gevonden

Een prachtige vakantie op een camping in Lozère

Lozère is de dunbevolktste regio van Frankrijk. Hier tref je veel natuur. Verreweg de meeste campings in Lozère bevinden zich in het zuidelijke gedeelte, dat behoort tot het Cevennengebergte. De Mont Aigoual is met 1567 meter een van de hoogste bergen in het gebied. In het westen van Lozère is de Gorges du Tarn, een van de fascinerendste en spectaculairste kloofdalen van Frankrijk, een populaire trekpleister.

Actief in de natuur

Kamperen in Lozère is ideaal voor een actieve vakantie. Met 12 meren en duizenden kilometers aan rivieren genieten watersporters van het kajakken, raften en kanoën. Daarnaast biedt het Parc National des Cévennes ongerepte natuur met hoogvlaktes, kastanjebomen, ruige rotsen, rivieren en beekjes. Tijdens wandel- en fietstochten vind je hier grotten, bergengten en oude boerderijen.

Het gezellige stadje Mende

De hoofdstad van Lozère is Mende. In het gezellige, eeuwenoude stadscentrum dwaal je langs de authentieke pleinen en mooie woningen. Een hoogtepunt is de gotische kathedraal. Dit gebouw uit de vijftiende eeuw domineert het stadje en herbergt tapijten uit Aubusson en een beeld van de zwarte maagd. Maak ook een sfeervolle wandeling over de Pont Notre-Dame.