Camping Gironde

2 personen
62 campings gevonden

De bruisende sfeer van een camping in de Gironde

Ontdek de knusse Franse kust tijdens een vakantie op een camping in de Gironde. De zee ligt op een steenworp afstand, maar je kunt ook historische steden zoals Bordeaux verkennen. Deze streek heeft voor ieder wat wils: van stille natuurcampings tot grote kampeerterreinen voor jonge gezinnen. Op de grote staanplaatsen is plaats voor zowel voor tenten als campers of caravans voldoende plaats. Ook zijn er aangename wasfaciliteiten en is het sanitair modern en luxueus. Het animatieteam organiseert de leukste activiteiten voor jong en oud.

Genieten in de natuur

Aan mooie natuur in de Gironde geen gebrek. Zo is het meer van Hourtin-Carcans een mooi decor voor uitdagende wandel- en fietstochten langs de waterkant. Ook langs de kust vind je voldoende plekken om prachtige wandelingen te maken, zoals de Dune du Pilat. De top van deze hoogste duin van Europa ligt maar liefst 110 meter boven de zeespiegel.

Ontspannen op de camping

Je hoeft voor een leuke dag je camping in de Gironde niet te verlaten. De campings in deze regio beschikken namelijk over een eigen zwembad, waar jong en oud de hele dag spetteren in het water. Maak gebruik van de midgetgolfbaan of daag elkaar uit met een potje tennis. In een luxe sauna of stoombad kom je helemaal tot rust, waarna je een lekker hapje eet in het campingrestaurant.

De cultuur van de Gironde

Bordeaux is het hoogtepunt van je verblijf in de Gironde. Struin hier over Place de la Bourse of bewonder de indrukwekkende kathedraal van dichtbij. In de rest van de regio vind je ook enkele historische schatten, zoals het kasteel van Malleret en de citadel van Blaye. Ook een wandeling over de boulevard van Arcachon mag aan je reis niet ontbreken.