Campings in Groot-Brittannië

667 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Groot-Brittannië

Alle 667 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in Groot-Brittannië

Tencreek Holiday Park
Favorieten
Tencreek Holiday Park

Groot-Brittanië / Engeland / Looe

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

ZwembadKindvriendelijkRestaurant

Standplaatsen (500)

Huuraccommodaties (123)

Dornafield Touring Park
Favorieten
Dornafield Touring Park

Groot-Brittanië / Engeland

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(2Recensies)

Honden toegestaanBroodserviceShopping

Standplaatsen (108)

Alle 667 Campings
Alle 667 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings667
Beoordelingen van campings327
Ø beoordelingen4.1

Populaire campings

1
Langstone Manor Holiday Park
Camping Langstone Manor Holiday Park: gezinsvakantie in het zuidwesten van Engeland Camping Langstone Manor Holiday Park is een idyllische camping midden in Dartmoor National Park. Door de fantastisc… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Tencreek Holiday Park
Tencreek Holiday Park

Weelderige groene heuvellandschappen, betoverende meren, spannende steden en dromerige stranden - Groot-Brittannië inspireert met zijn veelzijdigheid. Vakantiegangers vinden op het Britse eiland een veelheid aan fantastische campings op idyllische locaties. Stap 's ochtends uit de caravan en zie een kudde schapen grazen bij een vers gezette koffie of bewonder het in de zon glinsterende Kanaal: Kamperen in Groot-Brittannië betekent pure ontspanning.

Camping Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Er is altijd wel een camping in Groot-Brittannië en https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/noord-ierland Campings in Noord-Ierland die aan uw wensen voldoet. Trek uw wandelschoenen aan en struin door een schitterend heuvelland in https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/schotland Campings in Schotland of langs de indrukwekkende kust. Vrijheid en natuur vindt u hier nog in overvloed. Lunchen kan uitstekend in een pub, met een lekker pintje erbij. Bezoek vervolgens een romantisch kasteel. Of vergaap u aan het kostbare interieur van een statig landhuis en dwaal door de prachtige landschapstuinen in https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland Campings in Engeland. Wilt u even wat anders, dan gaat u shoppen in steden als https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/londen Campings bij Londen, Cambridge of Edinburgh. De campings in Groot-Brittannië wachten op u!

Reizen

Als u met een camper naar Groot-Brittannië wilt reizen, hebt u verschillende mogelijkheden. Er is een directe verbinding via de 50 km lange Eurotunnel, die onder het Kanaal doorloopt en Calais in Frankrijk verbindt met het Engelse Folkstone. De beste manier om er vanuit Duitsland te komen is via de A3 en de E40. De afstand van Frankfurt am Main tot Calais is ongeveer 600 km. Een stop in de Belgische hoofdstad Brussel met zijn boeiende culturele bezienswaardigheden kan worden gepland. Als alternatief kan de overtocht naar Groot-Brittannië ook per veerboot worden gemaakt. De overtocht van Duinkerken of Calais naar Dover duurt ongeveer twee uur. Als u een kampeervakantie in het noorden van Engeland of Schotland plant, is een overnachting met de veerboot van Amsterdam naar Newcastle aan te bevelen. De Schotse hoofdstad Edinburgh ligt daar ongeveer 175 km vandaan. Er zijn ook veerverbindingen naar Engeland, bijvoorbeeld tussen Calais en Duinkerken naar Dover. De overtocht duurt twee uur. Als uw bestemming het noorden van Engeland is, kunt u in ongeveer 16 uur een comfortabele nachtboot nemen van Amsterdam naar Newcastle. Wanneer u de reis met de camper voortzet op Engelse bodem, moet u er rekening mee houden dat in Groot-Brittannië links verkeer heerst.

Bestemmingen in Groot-Brittannië

Of het nu gaat om een wandelvakantie in het Lake District, surfen in Cornwall, een shoppingtrip naar Londen of een reis in de voetsporen van Nessie in Schotland - er is voor elk wat wils tijdens een kampeervakantie in Groot-Brittannië.

Cornwall

Het Zuid-Engelse graafschap Cornwall trekt bezoekers met zijn pittoreske vissersdorpjes, prachtige zwembaaien en charmante natuur. Een wandeling door de kustplaats St. Ives is zeker de moeite waard. De stad is een populaire woonplaats voor kunstenaars, wat tot uiting komt in de vele ateliers en galeries. Cornwall staat ook bekend om zijn droomstranden, waarvan sommige een turkooisblauwe zee hebben. Surfers zijn dol op de golven bij Porthmeor Beach.

Londen

Het zal voor sommigen misschien als een verrassing komen, maar er zijn enkele uitstekende campings in de buurt van het centrum van Londen waar u centraal en comfortabel kunt verblijven. De Britse hoofdstad is een eldorado voor kunst- en cultuurliefhebbers. Tot de beroemdste bezienswaardigheden behoren de Tower Bridge en de klokkentoren Big Ben. Een aanrader is een bezoek aan Buckingham Palace, waar in de zomer dagelijks een indrukwekkende wisseling van de wacht plaatsvindt.

Schotse Hooglanden

Reizigers die verlangen naar rust en stilte vinden hun paradijs in het noorden van Schotland. Moren en bergen nodigen uit tot verkennen en wie wil kan op zoek gaan naar het legendarische monster bij Loch Ness. Geschiedenisliefhebbers zijn ook gefascineerd door de Schotse kastelen.

Beste tijd om te reizen

Groot-Brittannië ligt in de gematigde zone en heeft een maritiem, relatief mild klimaat. De zomermaanden zijn gematigd warm en de winter is koel. Er valt het hele jaar door neerslag, met vaak sneeuw in de koude maanden, vooral in Schotland. De hoogste temperaturen komen voor in het zuidwesten van Engeland.

De beste tijd om te gaan kamperen in het Verenigd Koninkrijk is tussen juni en september. De temperaturen liggen overdag rond de 25 graden Celsius en het warme weer nodigt uit tot buitenactiviteiten. Bovendien zijn de dagen erg lang dankzij de noordelijke ligging. In het zuiden van het land kunt u zelfs zwemmen, bijvoorbeeld in het Kanaal, waar de watertemperatuur in augustus oploopt tot 18 à 19 graden Celsius.