Hoe zoek je een camping die bij je past?

Groot of klein, aan het strand of in het bos, veel voorzieningen of juist back to basic; hoe zoek je een camping die bij je past? Van de omvang van het kampeerterrein tot de omgeving. Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien bij de keuze voor een geschikte camping. Hieronder een aantal tips om keuzestress te voorkomen.

Zoeken op de kaart

Locatie, locatie, locatie. Hoe zoek je een camping die bij je past? Begin met het kiezen van een vakantieland. Blijf je in Nederland of ga je de grens over? Met een specifieke locatie wordt de zoektocht gemakkelijker. In Nederland kun je op vakantie aan de kust, maar ook in een bosrijk gebied als de Veluwe, de glooiende heuvels van Limburg of het dunbevolkte oosten. Pak de kaart van jouw vakantieland erbij of gebruik Google Maps. Zoom in op bepaalde streken en verken de omgeving. Wanneer je een concrete locatie hebt gevonden, kun je in dat gebied naar een geschikte camping gaan zoeken.

Wat voor vakantie wil je?

Niet alleen de locatie is belangrijk. Bij de vraag 'hoe zoek je een camping die bij je past?' is het ook goed te bedenken wat voor kampeervakantie je wilt. Een ontspannen vakantie met zijn tweeën misschien, of juist een gezinsvakantie? Natuurliefhebbers genieten van een vakantie op een kleinschalige kampeerplek terwijl een grote camping met veel voorzieningen en animatie meer geschikt is voor een onbezorgde familievakantie.

Van zwemmen tot fietsen, jij bepaalt hoe jouw kampeervakantie eruit ziet!

Zoeken op bepaalde voorzieningen

Een ruime staanplaats met fenomenaal uitzicht of een plekje vlak bij het water of de speeltuin. Hoe zoek je een camping die bij je past? Door na te denken over de voorzieningen die je wenst. Ga je back to basic? Dan is schoon sanitair, een broodjesservice en een overdekte kook- of barbecueplaats vaak voldoende of al best luxe. Wil je nergens omkijken naar? Zoek dan een camping met drie- of viersterrenvoorzieningen, zoals een restaurant en supermarkt. Voor het nodige vermaak zijn ook een zwembad en activiteitenprogramma onmisbaar.

ANWB denkt met je mee

Als kampeerspecialist denkt ANWB graag met je mee. Op de website bevinden zich duizenden campings in Nederland en daarbuiten. Met de zoekfilters kies je een camping die past bij jouw wensen en zie je in een oogopslag of er bijvoorbeeld ook huuraccommodaties zijn. Veel kampeerlocaties op de website zijn door ANWB geïnspecteerd.

Vind de camping die bij jou past op ANWB Camping

Gezinscampings

Gezellig met het gezin op kampeervakantie? Klik hier voor de mooiste gezinscampings!

Gezinscampings