campings in de bergen

Een letterlijk hoogtepunt: de mooiste campings in de bergen

2 min read

Gezonde berglucht, panoramische vergezichten, schitterende luchten; natuurliefhebbers en avonturiers genieten optimaal op een camping in de bergen!

Inhoudsopgave

Spectaculair maar onvoorspelbaar

Op campings in de bergen verblijf je midden in de ongerepte natuur. En anders dan op campings die op zeeniveau liggen, is het weer in hooggelegen gebieden onvoorspelbaar. Zo schijnt het ene moment de zon en drijft het volgende moment een fikse onweersbui langs. ‘s Nachts is het in de bergen ook een stuk kouder dan op laaggelegen campings. Daar merk je weinig van in de caravan of camper, maar als je in een tent logeert, kan het behoorlijk fris zijn. Dan is het slim om een dikker matje op de vloer te leggen en ook een extra deken of goede slaapzak is geen overbodige luxe. Sowieso is een stevige en waterdichte tent belangrijk als je back to basic gaat kamperen in de bergen.

Rustieke huuraccommodaties

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.
Ontdek de charme van het kamperen in de bergen
Ontdek de charme van het kamperen in de bergen

Een vakantie op grote hoogte maar dan wel met de nodige luxe; veel campings in de bergen hebben prachtige huuraccommodaties die helemaal passen in de omgeving. Bijvoorbeeld rustieke chalets of een knusse stacaravan die van alle gemakken is voorzien. Kampeerders die rondtrekken, slapen in een nette trekkershut. Ideaal wanneer je niet zit te wachten op koude nachten in een tent. Ga je wel met een eigen kampeermiddel de bergen in? Hoe hoger je komt, hoe minder beschutting van de bomen. Met een (extra) luifel creëer je dan toch een beschut plekje wanneer de zon flink schijnt.

Voorzieningen en vermaak in de bergen

Veel hooggelegen campings hebben goede voorzieningen, bijvoorbeeld een restaurant en campingwinkel. In een bergachtig gebied is het lastiger om uit eten te gaan of boodschappen te doen. Kamperen in de bergen biedt ook veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals wandelen, mountainbiken, klimmen of een spannende via ferrata. En na een actieve dag buiten warm je ‘s avonds op bij een gezellig kampvuur.

Ruime keus aan campings in de bergen in Europa

Van de Alpen in Oostenrijk en Zwitserland tot de Italiaanse Dolomieten, de Franse Vogezen, de Spaanse Pyreneeën en Schotse Hooglanden. In heel Europa logeer je via ANWB op comfortabele campings in de bergen. Andere fraaie berggebieden zijn de Beierse Alpen in Duitsland en het Reuzengebergte op de grens tussen Polen en Tsjechië. Hier genieten recreatieve wandelaars en berggeiten van overweldigende landschappen. Liefhebbers van een semi-actieve vakantie ontdekken in Europa ook middelgebergten zoals het Zwarte Woud en de Harz in Duitsland.