Kalø kasteelruïne in Djursland, Aarhus Regio © Mathias Juul Dahl

De voordelen van kamperen op een grote camping

2 min read

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar kamperen op een grote camping heeft zo zijn voordelen. Meer kans op een plekje op de camping die voldoet aan jouw wensen, meer voorzieningen en meer vermaak. Zeker als je met de kinderen op vakantie gaat of met een vriendengroep zijn grote campings ideaal!

Inhoudsopgave

Meer keuze uit staanplaatsen

Een basis staanplaats of een luxe plek. Een duidelijk voordeel van kamperen op een grote camping is dat de staanplaatsen vaak zijn verdeeld in meerdere categorieën. Een standaard kampeerplek is prima wanneer je met de tent kampeert, terwijl een luxe staanplaats extra voordelen biedt. Meer ruimte, privacy of een eigen aansluiting voor water, wifi of de kabeltelevisie bijvoorbeeld. En omdat een grote camping meer ruimte en staanplaatsen heeft, is de kans ook groter dat je een plekje bemachtigt in het hoogseizoen. Ook zijn er mogelijkheden voor grote groepen om te kamperen.

📧 Nieuwsbrief – mis onze tips en aanbiedingen niet!
Ik geef de ANWB toestemming mij per email te benaderen met de nieuwsbrief ANWB Vakantie met daarin alles voor een zorgeloze vakantie: inspiratie, praktische info en de leukste reisaanbiedingen.

Uitgebreide voorzieningen

Modern sanitair, ruimte voor koken en afwassen, een wasserette; een ander voordeel van kamperen op een ruim opgezette camping is dat er veel voorzieningen zijn die de vakantie extra comfortabel maken. Zoals apart sanitair voor baby’s en kinderen, met een vrolijke uitstraling en veel bewegingsvrijheid. Grote campings hebben vaak ook een gevarieerde keus aan horeca, zoals een restaurant en een (snack)bar. Een uitkomst wanneer je geen zin hebt om te koken. En wil je wel kokkerellen, dan biedt de supermarkt op de camping uitkomst. Hier doe je de dagelijkse boodschappen en koop je verse broodjes.

Veel zwemmogelijkheden

Een verwarmd buitenzwembad, recreatiemeer om te watersporten of zwemparadijs waar zelfs op een regenachtige dag de zon schijnt; kamperen op een grote camping is heerlijk voor waterratten. Deze campings liggen meestal aan of vlak bij het water of hebben uitgebreide zwemmogelijkheden op het terrein. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad en de luxe campings hebben vaak zelfs wellnessmogelijkheden.

Vermaak voor alle leeftijden

Heerlijk ontspannen met een boek terwijl de kinderen lekker spelen? Kamperen op een grote camping biedt vermaak voor alle leeftijden. Van speeltuinen voor de kleintjes en een ontmoetingsplek voor oudere kinderen tot sportvelden voor het hele gezin. Bovendien hebben grote campings vaak een gevarieerd activiteitenprogramma en een kids club waar de kinderen plezier maken met een enthousiast animatieteam. Op het programma staan bijvoorbeeld knutselen, schminken, een sporttoernooi of spannende dropping. Er zijn ook gezinsactiviteiten en in de avonduren genieten jong en oud van livemuziek, een film of voorstelling.

Afbeelding cover: © Mathias Juul Dahl

Laatste aanpassing: 03/06/2024