Soorten sanitair op de camping

Het is een van de belangrijkste criteria voor een positieve beoordeling; het sanitair op de camping. Of je nu op een kleine of grote camping verblijft; als dit niet in orde is, heb je geen fijne vakantie.

Inspectiecriteria

Drie sterren of meer: sanitair op de camping is een essentieel onderdeel van de hoeveelheid sterren die een camping krijgt. Zo zijn er erkende campings van ANWB, met minimaal 3 tot maximaal 4,5 sterren, waarbij sanitair één van de vijf onderdelen is waarop deze score is gebaseerd. Sanitair en het terrein van de camping tellen daarbij zelfs voor 60 procent mee.

Gehandicaptensanitair

Het sanitair op de camping is extra belangrijk voor mindervaliden. Het sanitair is voor inspecteurs dan ook een minimale eis om een camping als geschikt te bestempelen voor gehandicapten. De douche en toilet moeten goed toegankelijk zijn. Heeft het sanitairgebouw een hellingbaan en zijn het toilet en de douche groot genoeg? Verder wordt gekeken naar de locatie van het mindervalidensanitair; zit dat in hetzelfde blok als die voor de overige kampeerders. Verder is het bij gehandicaptensanitair belangrijk dat er een aangepaste douche is met een zitje of stoel. Ook moet de douchekraan werken zonder drukknop.

Kindersanitair

Kleurrijk, maar ook veilig en toegankelijk; het sanitair op een camping voor families is vaak aangepast op jonge kampeerders. De wastafels en de wc zijn toegankelijk voor de kinderen en het interieur is vrolijk. Verder hebben familiecampings een aparte gezinsdouche en is er een ruimte met een verschoontafel en (ruimte voor) een babybad.

Campings met privésanitair

Niet elke kampeerder deelt graag het sanitair met mede-campinggasten. Caravans en campers hebben een toilet, maar niet altijd een douche. Als je in een (bungalow)tent kampeert, is geen van beide aanwezig. Op luxe campings zijn gelukkig meestal staanplaatsen en huuraccommodaties aanwezig met privésanitair. Je vindt de douche en het toilet dan in een apart gebouw vlak naast de deur. Er zijn ook campings die sanitaire faciliteiten hebben per kampeerveld.

Een camping die bij je past

Ga je op familievakantie en vind je het belangrijk dat er kindersanitair is op de camping? Of zit je in een rolstoel en ben je benieuwd of het kampeerterrein sanitair heeft dat geschikt is voor mindervaliden? Met behulp van de zoekfunctie op de website van ANWB zet je alle campings op een rij die voldoen aan jouw eisen!

ANWB Campings