2.8 sterren

Camping Jonio

ItaliëSiciliëCataniaCatania  (sitecode 47026)

Camping Jonio

ItaliëSiciliëCataniaCatania
3 sterren
Erkend

Aan een rotskust gelegen terrein met op een aantal plaatsen uitzicht over zee. Er zijn veel vaste standplaatsen. Mattendaken zorgen voor extra schaduw. De camping heeft een vulstation voor duikflessen. De natuurlijke, rotsachtige kust beschikt over meerdere betonterrassen. Via trappen is het strand bereikbaar.

Kamperen op Camping Jonio is een belevenis op zich. De camping ligt vlakbij de vulkaan de Etna en is gelegen op een bosrijke plek, aan de oever van een rotsachtig strand. Een perfecte uitvalsbasis om de mooiste plekjes van Sicilië te verkennen. Uitzicht op zee

Deze middelgrote terrassencamping ligt in een van de mooiste stukjes van de kust van de Ionische zee op het eiland Sicilië. Er zijn veel vaste staanplaatsen, en wel 70 toeristische plaatsen. Een aantal met uitzicht op zee. Er zijn ook caravans, mobilhomes en bungalows te huur.

Veel te doen

De camping zelf heeft ook verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, een speeltuin en een duikschool. Ook is een animatieteam actief om je kinderen een gezellige vakantie te bezorgen.

De camping heeft een snackbar, pizzeria en een restaurant met een kleine, uitstekende kaart vol Siciliaanse gerechten. Op loopafstand vind je een grote supermarkt. Daarnaast heeft de camping een privéstrand, via trappen loop je daar naartoe. Windsurfen is er toegestaan.

In de buurt

Vanuit de camping kun je Sicilië op allerlei manieren ontdekken door middel van georganiseerde excursies. Bewonder de zonsondergang bij de Etna, of trek naar prachtige toeristische dorpjes rondom deze mysterieuze vulkaan. Badplaatsen als Taormina bijvoorbeeld, of Piazza Armerina, bekend door de Romeinse Villa Romana del Casale. Catánia, een culturele stad met veel theaters, ligt aan de voet van de Etna. Ook een aanrader: het Etna Park, een prachtig natuurgebied.

Omgeving

Romeinse schatten en een wereldberoemde vulkaan bij camping Jonio

Je maakt prachtige wandelingen in de buurt van camping Jonio, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het natuurreservaat Oasis Simeto. Dit ongerepte gebied langs de kust telt duizenden watervogels. Daarnaast is er ook nog de imposante vulkaan de Etna, die zeker het beklimmen waard is.

Vanaf camping Jonio ben je in een mum van tijd in de eeuwenoude stad Catánia, waar je je ogen uitkijkt bij het Castello Ursino, een weelderige kathedraal bewondert en de resten van een amfitheater ziet.

Lees meer over Sicilië