Camping Sicilië

2 personen
30 campings gevonden

Camping op Sicilië: zon, zee en cultuur

Wil je op vakantie naar Italië en zonzekerheid hebben? Reis dan af naar Zuid-Italië en rust uit op een camping op Sicilië. Laat je verrassen door alles wat dit eiland je te bieden heeft: de zon, de zee, de bergen, de cultuur… Wij hebben een selectie voor je gemaakt van de beste campings. De meeste hebben een gemiddelde grootte, maar je vindt ook kleine en grote campings voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin. Bijna allemaal liggen ze vlak bij zee!

Tot rust komen

Op vakantie willen jullie niets anders dan lekker relaxen en even helemaal tot rust komen. Achterover liggen op de campingstoel, benen op een voetenbankje en een fris drankje bij de hand. In de verte hoor je de kinderen elkaar nat spetteren in het zwembad, wat hebben ze een plezier! ’s Avonds is het tijd voor een uitgebreide barbecue met het hele gezin. Italiaanse wijn voor de ouders mag daar zeker niet bij ontbreken. Eet smakelijk!

Faciliteiten voor kampeercomfort

Op de door de ANWB uitgekozen campings op Sicilië vind je voldoende faciliteiten, waardoor je altijd profiteert van optimaal kampeercomfort. Ongeveer de helft van de campings heeft een buitenzwembad. Neem een frisse duik en geniet! ’s Ochtends haal je lekker verse broodjes op de camping voor een voedzaam ontbijt. Voor het stillen van lekkere trek overdag of ’s avonds kun je terecht bij de snackbar. Veel campings hebben ook een winkeltje. Ideaal voor als je wat kleine boodschappen nodig hebt!

Het eiland ontdekken

Sicilië heeft een rijke en roemruchte geschiedenis: het heeft onder invloed gestaan van de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Italianen. Al deze overheersers hebben een stempel gedrukt op de cultuur en de gastronomie van het eiland. Veel Siciliaanse gerechten bevatten vis, maar je kunt hier ook genieten van zoete lekkernijen zoals granita en brioche. De stadjes Cefalu, Lipari en Taormina zijn verrassende parels. Grotere steden als Syracuse en Palermo zijn echte aanraders voor shopaholics. Strijk neer op een terras en neem er een verfrissend ijsje bij!