Campings in de Harz

2 personen
153 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Harz: fascinerende vakantiebestemming

De Harz is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders en daarom is je eerstvolgende vakantie doorbrengen op een camping in de Harz een uitstekend idee. Het nationale park is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en je geniet er van veel natuurschoon. Daarnaast is er volop mogelijkheid om door historische steden te slenteren.

Maak een wandel- of fietstocht door de Harz

De Harz was vroeger bekend vanwege de mijnbouw en hekserij. Intussen is daar weinig meer van over en is het gebied vooral in trek bij wandelaars en fietsers. Dat heeft alles te maken met de weelderige bossen, blauwe stuwmeren en snelstromende rivieren. Het afwisselende landschap is daarom bij uitstek geschikt voor een wandeling of fietstocht. Neem je wandelschoenen en mountainbike mee als je je vakantie doorbrengt op een camping in de Harz

Ontdek Lutherstadt Eisleben

Houd je van cultuur, historie en religie? Reis dan af naar Lutherstadt Eisleben. Het is de stad waar reformator Maarten Luther is geboren en overleden. In deze stad bevinden zich zijn geboorte- en sterfhuis en je vindt er een indrukwekkend standbeeld op de markt. Daarnaast bezoek je in Eisleben meerdere tentoonstellingen over het leven van Luther of stap je verschillende kerken binnen waar Luther een belangrijke rol heeft gespeeld. Dat zijn onder andere de Sint Petrus en Pauluskerk, maar ook de Sint Andreaskerk en de Sint Annakerk.

Bezoek de ondergrondse mijnen

Tijdens je vakantie op een camping in de Harz breng je ook een bezoek aan de ondergrondse mijnen. De talrijke oude schachten vertellen je van alles over de geschiedenis van deze streek. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de Grube Samson in St. Andreasberg en de Kupferhütte Mansfeld. Neem goede schoenen mee én trek een warme trui aan, want in de mijnen voelt het vaak fris aan.

Het imposante kasteel van Stolberg

Ben je dol op het Koninklijk Huis en wil je meer weten over de oorsprong van bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander? Maak kennis met het kasteel van Stolberg. Op deze plek zag de stammoeder van de Europese vorstenhuizen, Juliana van Stolberg, het levenslicht. Ze trouwde met Willem I van Nassau-Dillenburg en dit heeft uiteindelijk geleid tot de naam die de koninklijke familie nu draagt. Overigens is Stolberg zelf ook de moeite waard om te bezoeken, want hier bevinden zich maar liefst 380 vakwerkhuizen!

Ondersteuning voor schermlezers is ingeschakeld.