Campings in Centraal-Kroatië

2 personen
0 campings gevonden

Campings in Centraal-Kroatië

Kastelen, natuurpark en hoofdstad Zagreb

Natuur- en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Centraal-Kroatië. Dankzij het leuke Zagreb komen ook citytrippers hier niets tekort.

Heerlijk wandelen

Houd je van de natuur, dan zit je goed in Centraal-Kroatië. Aan de kust ligt de regio Lika en Karlovac, met het grootste aantal nationale parken en natuurparken in Kroatië. Nationaal Park Plitvice is het bekendste, wel 16 meren lopen hier in ontelbare kleine watervalletjes in elkaar over. Een prachtig wandelgebied, waar je ook leuke boottochtjes kunt maken. De bijzondere karstformaties van Natuurpark Velebit en Nationaal Park Noord-Velebit zijn ook de moeite waard. Het noorden is het mooist, met de bergtoppen Hajdučki kukovi en Rožanski kukovi en de botanische tuin van Velebit.

Een reis door de tijd

Zagreb is al meer dan 1000 jaar oud en een aanrader als je houdt van steden als Praag en Boedapest. Achter de hoofdstad strekt het groene binnenland van Kroatië zich uit. Rivieren slingeren tussen oude bossen en wijngaarden door, middeleeuwse steden en kastelen verleiden je tot uitstapjes. Ga je naar het meest romantische kasteel van Kroatië, kasteel Trakošćan, pik dan meteen de mooie stad Varaždin mee met zijn rijk versierde kerken en stadspaleizen. Ruiger is het Sisak-fort, deze prachtig bewaarde middeleeuwse vesting ligt mooi aan de oevers van de Kupa en de Sava. Het Museum van de Neanderthalers van Krapina mag je ook niet overslaan, het ligt dicht bij een van de grootste paleontologische vindplaatsen van Europa.