Kamperen in Kvarner

2 personen
0 campings gevonden

Campings in de Kvarner

Eilandhoppen in de Adriatische Zee

De Kvarner is stukken rustiger dan Istrië, vooral op de eilanden die alleen met de veerboot bereikt kunnen worden. Verder rijden is het niet, Rijeka ligt zelfs dichterbij dan Pula.

Huur een bootje

Vlak onder Istrië, in het noorden van de Adriatische Zee, vind je vier eilanden die perfect zijn voor je kampeervakantie: Cres, Losinj, Krk en Rab. Je kunt ook leuk eilandhoppen in deze regio als je er dagtochtjes wilt maken. De eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de veerboot – Cres is zelfs door een draaibrug verbonden met het groene eiland Lošinj. De kleinere, vaak onbewoonde eilanden ontdek je met een vaarexcursie of een gehuurd (zeil)bootje. Geen vaarbewijs maar wil je toch zelf eropuit? Neem de taxiboot. Zo ontdek je de mooiste baaitjes, waar je alleen over het water kunt komen.

De bergen in

De Kvarner is al meer dan 150 jaar een geliefde vakantiebestemming. Oude hotels in Opatija en op het eiland Rab geven deze regio een leuk sfeertje. Opatija is fijne uitvalsbasis met haar groene parken en het lange wandelpad langs de zee. Ontdek ook zeker het gebergte Učka, dat de scheidslijn vormt met Istrië. Je hebt er een waanzinnig uitzicht over de eilanden voor de kust. Gorski Kotar in het achterland van havenstad Rijeka is ook zo’n natuurlijke highlight. Hier kun je heerlijk wandelen. Er komen adelaars voor en zelfs wolven en beren. Rijeka zelf wordt vaak over het hoofd gezien maar de overdekte markt hier is echt een belevenis.