Familiecampings in Luxemburg

  • De leukste gezinscampings
  • Geselecteerd door de ANWB
  • Uit Go Camping magazine

Gezinscampings Luxemburg

2 personen
5 campings gevonden
<
1
>

Kamperen op een familiecamping in Luxemburg

Ben je op zoek naar de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin? Overweeg dan een vakantie op een familiecamping in Luxemburg. Kamperen met het hele gezin is fantastisch: de kinderen kunnen lekker buiten spelen en zwemmen, en de volwassenen kunnen heerlijk tot rust komen. ’s Avonds kun je lekker op de camping eten en ’s ochtends wordt je wakker door de fluitende vogeltjes en begin je de dag met koffie en verse broodjes!

Familiecampings: leuk voor alle leeftijden

Campings krijgen niet zomaar het predicaat familiecamping: de campings worden uitgebreid geïnspecteerd door onze experts. Hierbij wordt gekeken naar het aanbod op het gebied van animatie, de faciliteiten, speeltuinen en bijvoorbeeld zwembaden. Op de meeste familiecampings is een ondiep zwembad aanwezig, zodat ook kleine kinderen veilig kunnen zwemmen. Ook staan op campings vooral gezinnen met kinderen en kunnen jouw kinderen veel vakantievriendjes maken! Een familiecamping is echter niet alleen leuk voor de kinderen, er zijn ook voorzieningen voor volwassenen. Denk hierbij aan een sauna of fitnessruimte. Daarnaast kun je als de kinderen bij de animatie zijn, heerlijk bij het zwembad of voor de tent een boek lezen en helemaal tot rust komen.

De veelzijdigheid van Luxemburg

Er zijn verschillende familiecampings in Luxemburg. Op deze campings is genoeg te doen, maar ook het land zelf heeft veel te bieden. In het land vind je veel Duitse en Franse invloeden. Pak de auto richting de Ardennen en ga op ontdekkingstocht door bergen en langs eeuwenoude burchten en kastelen. Een aanrader is de wandeling van de Vallei van de 7 kastelen. Deze loopt door de Eischvallei en onderweg kom je langs 7 kastelen uit verschillende tijden. De hoofdstad van het land is de beste bestemming voor een dagje winkelen. In het centrum kun je terecht bij mooie boetiekjes en ’s zomers zijn er vaak vlooienmarkten. Breng je liever een bezoek aan kleine stadjes met een rijke geschiedenis? Kies dan voor Borscheid, Larochette of Clervaux.

#