Camping Arnhem

2 personen
198 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Arnhem

Op een camping in Arnhem vind je de ultieme combinatie tussen stad en natuur. De ene dag verken je Arnhem zelf of een van de vele bezienswaardigheden en op de andere dag ga je heerlijk wandelen of fietsen op de Veluwe. Zo bezorg je jezelf een gevarieerde vakantie en kom je helemaal verfrist weer terug.

De stad

Als je op een camping in de buurt van Arnhem verblijft, ga je natuurlijk de stad in. Hier kan je winkelen tot je erbij neervalt (of geen zin meer hebt). De stad is bijzonder groen, met vele parken en tuinen. Het is een intieme stad, met pleinen, hofjes en leuke bars en restaurants. Bovendien staat het vol met monumentale gebouwen en architectuur.

Arnhem heeft verder een topreputatie op het gebied van mode en kunst. Dat komt wellicht doordat de gerenommeerde ArtEZ hogeschool voor de kunsten hier zetelt. Je vindt er veel modeateliers en kunstboetieken. In de schouwburg of in een van de kleine theaters kan je vervolgens een dans-, muziek- of theatervoorstelling bekijken.

De Veluwe

Je camping in Arnhem ligt aan de rand van de Veluwe. Je kan dus heerlijk gaan wandelen, fietsen of op een andere manier van de natuur genieten. De Veluwe bestaat uit verschillende natuurgebieden. Je vindt er natuurlijk de bekende bossen, maar ook heidelandschappen en zandverstuivingen.

Als je de Veluwe aan het verkennen bent, kom je vaak machtige dieren tegen. Het edelhert is een bekend voorbeeld. Dit majestueuze dier is tegenwoordig weer overal op de Veluwe te vinden. Dit is niet eens het grootste dier dat hier rondloopt. Met een begeleide excursie kan je namelijk Wisenten (Europese bisons) gaan bekijken. Verder wemelt het in dit prachtige natuurgebied van de everzwijnen en kleinere dieren zoals eekhoorns, verschillende vogels en nog veel meer.

Campings rond Arnhem: volop bezienswaardigheden in de omgeving

Rondom je camping in Arnhem vind je een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine selectie:

  • Burgers’ Zoo: deze dierentuin staat bekend om zijn indrukwekkende ecodisplays. Dit zijn hallen waar dieren en planten uit een bepaald deel van de wereld worden samengebracht. Ook is er een landschap waar je zelf op safari kan via een overdekte loopbrug. Heel anders dan een traditionele dierentuin dus!
  • Het Nederlands Openluchtmuseum: in het Openluchtmuseum zijn gebouwen uit verschillende tijdsperiodes samengebracht. Hier wordt gedemonstreerd hoe mensen in vervlogen tijden leefden.
  • Het Kröller-Müller-museum: dit is een internationaal bekend museum voor moderne kunst. Het heeft onder andere werken van van Gogh, Mondriaan, Monet, Picasso en Renoir. Er hoort ook een beeldentuin bij, waar prachtige beelden zijn te zien in een gebied van maar liefst 25 hectare.
  • Oorlogsmusea: Arnhem is natuurlijk ook bekend van de Slag bij Arnhem, de grootste geallieerde operatie in Nederland van de Tweede Wereldoorlog. In en rond Arnhem vind je oorlogsmusea die aan deze periode herinneren.