Vakantieparken in Groenlo

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Groenlo

2 personen
0 campings gevonden

Geniet van de natuur in de Achterhoek bij vakantiepark Groenlo

Tijdens een verblijf op een vakantiepark in Groenlo maak je kennis met de veelzijdige natuur en roemruchte historie van de bijzondere vestingstad. In het verleden is er zwaar gevochten om deze eeuwenoude stad. Gedurende de Tachtigjarige Oorlog bevrijdde Frederik Hendrik uiteindelijk de stad. Vanaf dat moment ademt de stad, die de bakermat is van het Grolsch-bier, een sfeer van bourgondische vrijheid en vertier.

Ontdek de geschiedenis van Groenlo

De sporen van de rijke historie van Groenlo zijn nog altijd terug te vinden in en rondom de stad. Wandel bijvoorbeeld langs de kanonnen op de stadswallen, stadsgracht en het unieke stratenpatroon van de vestingstad of maak een unieke fietstocht van 40 kilometer langs de unieke bezienswaardigheden van de Tachtigjarige Oorlog. Ook vind je meer informatie in het pittoreske Stadsmuseum, dat een inkijk biedt in de bijzondere geschiedenis. Voor gezinnen met kinderen is het museum ook zeer geschikt. Kinderen volgen namelijk het speciale 'Onder vuur'-programma waarin ze op speelse wijze leren over de belegering met opdrachten.

Wandelen door het coulisselandschap van de Achterhoek

Geniet tijdens je vakantie in Groenlo van de schitterende natuur van de Achterhoek. Groenlo bevindt zich in de oostelijke punt, vlak bij Duitsland. Naast het typische coulisselandschap kent de streek tal van boeiende natuurgebieden. Bezoek bijvoorbeeld het Vragenderveen, het Zwillbrocker Venn of natuurpark de Leemputten. Maak in het Vragenderveen een excursie langs de bijzondere veengrond die kenmerkend is voor het gebied. In het Zwillbrocher Venn spotten vogelliefhebbers meer dan honderd bijzondere vogelsoorten. Er is zelfs een broedplaats van circa veertig flamingo's aanwezig. Ook zijn hier talrijke bodemvondsten uit de oude steentijd. In natuurpark de Leemputten ontdek je de natuur op het water met de waterfiets.