Vakantieparken bij Nijmegen

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Nijmegen

2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Combineer stad en natuur op een vakantiepark bij Nijmegen

Geniet van een veelzijdige vakantie tijdens een verblijf op een vakantiepark bij Nijmegen. De omgeving van Nijmegen leent zich perfect voor een trip waarin stad en natuur zich moeiteloos afwisselen. Het ene moment wandel of fiets je door de groene omgeving van de Hatertse en Overasseltse Vennen of de Mookerheide, terwijl je het andere moment winkelt in de bruisende binnenstad van Nijmegen. Een vakantie in Nijmegen biedt dan ook voor elk wat wils.

De rijke Romeinse geschiedenis

Ondanks dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is, is het door alle veranderingen lastig om nog Romeinse overblijfselen te vinden. Cultuur- en historieliefhebbers vinden resten van de Romeinse geschiedenis op plekken als de Grote Kerk in Elst, waar zich een Gallo-Romeinse tempel bevindt, of de drie dammen en geulen in Berg en Dal die vroeger een Romeins aquaduct vormden van 5 kilometer. Gezamenlijk is dit het grootste monument uit de Romeinse tijd in Nederland.

Winkelen in Nijmegen

De gezellige binnenstad van Nijmegen biedt winkelliefhebbers de gelegenheid om urenlang te winkelen. De historische en groene winkelstad beschikt over vrijwel iedere winkel die je wenst. Aanraders zijn de Broerstraat en de Molenstraat. Maak daarna een tussenstop op een van de sfeervolle pleinen voor een smakelijke kop koffie. De mooiste plek om te wandelen bevindt zich langs de Waalkade. Vanaf de iconische Waalbrug bewonder je het panoramische uitzicht over de stad.

Wandelen in de natuur

Naast het stadsleven kom je volledig tot rust in de verscheidene natuurgebieden rondom Nijmegen. Bezoek bijvoorbeeld de Hatertse en Overasseltse Vennen vol heide, dennen en kristalhelder venwater. De ideale locatie voor prachtige wandel- of fietstochten.