Camping Cadzand

2 personen
139 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Campings in Cadzand: wandelen en fietsen langs de kust

Droom je van heerlijk genieten op het strand, zonder ver te hoeven reizen? Denk dan aan de prachtige campings in Cadzand. Deze badplaats zit verstopt in het uiterste westen van Zeeland. Heb je hem eenmaal gevonden, dan wil je niet meer weg van deze vakantiebestemming. De natuur daagt je uit om eindeloze wandel- en fietstochten te maken, terwijl het strand je alle rust en ruimte biedt. ´s Avonds geniet je van smakelijke visgerechten in het restaurant. Direct aan Cadzand ligt het beroemde natuurgebied Het Zwin, waar je geniet van strand, duinen, weides en schorren. Bij eb is het zelfs mogelijk om over de grens naar Knokke te wandelen. Vergeet echter niet dat het tij keert!

Campings in Cadzand: waan jezelf in een heus kuuroord

De schone lucht die je inademt, het zonlicht op je huid, het zilte zeewater en het getij: een bezoek aan een camping in dit dorp geeft je het gevoel alsof je in een heus kuuroord bent beland. Het Zeeuws-Vlaamse dorp heeft zelfs het predicaat "Heilzame badplaats", vanwege de bodemproducten, het zeewater en het klimaat. De campings zijn dan ook de ideale plek om tijdens de kampeervakantie volledig tot rust te komen.

Divers aanbod aan campings

Wat voor camping in Cadzand je ook zoekt, je vindt het vast binnen het enorm uiteenlopende aanbod aan kampeerplekken binnen deze selectie van de ANWB. Zoek je een rustige gezinscamping met plek voor kleine kinderen? Is het de bedoeling dat de hond ook meegaat op de camping? Wil je luxe kamperen op een camping? Of zoek je een grootse camping met een uitgebreid animatieprogramma? Er is voor ieder wat wils in de Zeeuwse regio. Van basic tot luxe.

Natuurgebied het Zwin

Vanaf de campings wandel je zo naar het natuurgebied Het Zwin. Dit beschermde natuurreservaat ligt aan de kust op de grens met Nederland en België. Van Cadzand Bad in Zeeuws-Vlaanderen tot aan Knokke-Heist. De volledige oppervlakte van het natuurgebied is circa 160 hectare. Het gebied leent zich uitstekend voor schitterende fiets- en wandeltochten. Je treft hier bijzondere flora en fauna aan: zo is er een vogelpark met inheemse vogelsoorten, en ook vind je er een vlindertuin. Regelmatig worden er bovendien fossielen in het gebied vonden. Met wat geluk vind je zelf ook een fossiele haaientand tijdens een wandeling in de Zwingeul.