Campings in Groningen aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Groningen aan zee

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Een heerlijke strandvakantie op een camping in Groningen aan zee

Voor een geweldige strandvakantie hoef je helemaal niet ver van huis te zijn; een camping in Groningen aan zee laat je zien dat je voor zee en strand niet gebonden bent aan de bekende badplaatsen in ons land. Groningen heeft de liefhebber van de zee veel te bieden. Op deze themapagina vind je alle campings in Groningen direct aan of vlak bij de zee.

Leuke badplaatsen

Langs de gehele noordkust van Groningen zijn diverse badplaatsen te vinden, die een aantrekkelijke bestemming voor een strandvakantie zijn. Bezoek bijvoorbeeld Lauwersoog met het nationale park Lauwersmeer of neem een kijkje in het kleine en sfeervolle dorp Bierum. De stad Groningen ligt op slechts 20 kilometer rijden. Deze bruisende studentenstad is perfect voor een middagje winkelen.

Vestingstad Appingedam

Een camping in Groningen aan zee is ook een ideale uitvalsbasis als je het binnenland wilt verkennen. Breng een bezoek aan de oude handels- en vestingstad Appingedam. De plaats wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd; deze koosnaam is te danken aan de smalle straatjes en bruggetjes en de mooie panden. Een bijzonder fenomeen zijn de hangende keukens die vanaf het bruggetje over het Damsterdiep te zien zijn. Dit is een eeuwenoud gebruik, omdat bij gebrek aan ruimte voor een keuken boven het water gekookt moest worden.