Campings aan de rivier in Nederland

  • Selectie van campings gelegen langs een rivier
  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan de rivier in Nederland

2 personen
33 campings gevonden

Het ultieme oranjegevoel op een camping aan een rivier in Nederland

Nederland staat bekend als waterland en dat betekent dat een camping aan een rivier in Nederland makkelijk te vinden is. Je vindt deze geselecteerde campings in verschillende soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een kleine charmante camping, een natuurcamping of een grote camping waar het barst van de activiteiten; in alle provincies vind je wel een camping aan een rivier in Nederland. Je hebt het voor het uitkiezen: wordt het een vakantie in het landelijke Friesland of ga je voor de heuvels van Limburg? Heb je zelf geen tent of caravan, dan kun je op de meeste campings terecht in een comfortabele bungalow of stacaravan.

Een kampeervakantie aan de rivier verveelt nooit

Het water dat op de camping aan de rivier in Nederland langs je tent of caravan stroomt geeft meteen een gevoel van rust. Terwijl je hengel in het water dobbert, laat je je stress meevoeren over de rivier. Ook pootjebaden in ondiepe stukken of zwemmen in de rivier zijn leuke vormen van waterrecreatie. Op de meeste rivieren is het mogelijk om te kanoën en zo de omgeving te ontdekken vanaf het water. Vind je zwemmen in een rivier toch wat spannend? Op veel campings is ook een zwembad te vinden, waarvan sommige overdekt zijn. Zo is er ook bij minder goed weer nog volop waterpret.

Dicht bij huis in een andere omgeving

Voor een vakantie in Nederland aan de rivier hoef je nooit ver te reizen. Binnen een paar uurtjes sta je op de plek van bestemming. Ontdek de mooiste plekjes en geniet niet alleen van het water in de omgeving, maar ook van het bezoek aan een sfeervolle stad of een wandeling door de bossen. Bezoek een van de vele musea die ons land rijk is of waan je een prins in een heus kasteel. Ook in het voor- en najaar is een vakantie in Nederland een uitstekende optie.