Vakantieparken in Limburg

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Limburg

Wissen
2 personen
20 campings gevonden

Ervaar het bourgondische leven op een vakantiepark in Limburg

Vriendelijke heuvels, de prachtige Maas en gezellige terrassen waar je bourgondisch geniet; tijdens een verblijf op een vakantiepark in Limburg heb je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Ervaar de kenmerkende Limburgse gastvrijheid en maak spectaculaire wandel- of fietstochten door het glooiende heuvellandschap. Keer terug in de tijd in eeuwenoude steden als Maastricht of beleef met de kinderen een onvergetelijke tijd in een reusachtig klimpark.

Actief in de Limburgse natuur

Vergeet geen stevige wandelschoenen of een fiets mee te nemen voor het vakantiepark in Limburg, want de meest zuidelijke provincie van Nederland beschikt over schitterende heuvellandschappen voor eindeloze tochten. Steile heuvels met dichte bossen, eindeloze weilanden boordevol grazende koeien en spectaculaire mergelgrotten wisselen elkaar af. Het prachtige vennencomplex en de naaldbossen van De Ravenvennen zijn bijvoorbeeld een aanrader om te bezoeken. Vogelspotters vinden hier de mooiste vogelsoorten. Niet alleen witgatjes, oeverlopers en bosruiters houden zich op in de streek, ook buizerds en haviken komen hier voor. Voor een pittige fietstocht ben je in deze provincie ook op de juiste plek. Er worden regelmatig professionele toertochten en wielerwedstrijden in Limburg georganiseerd. Maak een tussenstop op een terras bij de gezellige dorpjes Gulpen, Valkenburg of Slenaken.

De gastvrije sfeer van Maastricht

Bezoek tijdens een vakantie in Limburg de schitterende hoofdstad van de provincie Maastricht. De gezellige stad dankt zijn gastvrije sfeer aan de verscheidene gezellige terrassen aan het Vrijthof. Dit is de locatie waar André Rieu zijn beroemde zomerconcerten houdt en waar zich ook de indrukwekkende basiliek van Sint-Servaas bevindt. Bewonder de gotische kerk zeker ook van binnen, met zijn rijk versierde schatkamer en het karakteristieke binnenhof. Voor gezellige winkels bezoek je de Grote Straat met producten als Mestreechter steerkes, Limburgse stroop en overheerlijke mosterd. Om de unieke ondergrondse wereld van Maastricht te ontdekken, bezoek je met een gids de grotten onder de Sint-Pietersberg.

Het Drielandenpunt bij Vaals

Een andere interessante bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens een vakantie op een vakantiepark in Limburg is het Drielandenpunt bij Vaals. Op deze plek bevind je je zowel in Nederland, Duitsland als België. Beklim met het gezin de Wilhelminatoren van 34 meter hoog en geniet van een waanzinnig uitzicht op de drie landen. Ook is er een spannend labyrint waar de kinderen heerlijk in ravotten en keer je terug in de tijd bij de Keltische grafheuvel.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter