Camping Valkenburg

2 personen
72 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Valkenburg

Een camping in Valkenburg is een geliefde bestemming voor veel Nederlanders. Daar zijn veel redenen voor. Natuurlijk is er de stad zelf, met beschermde historische stadskern en levendige horeca. Dan is er nog de prachtige natuur, met het Limburgse heuvellandschap en de uitgestrekte mergelgrotten. Bovendien wemelt het er van de interessante attracties, zoals musea, kastelen en het enige kuurpark van Nederland. Het is ook nog eens de ideale uitvalsbasis voor een dagje stad, want het ligt vlakbij drie grote steden in drie verschillende landen. We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar het punt is duidelijk: een camping in Valkenburg is een topbestemming.

De stad

Valkenburg was al in de Middeleeuwen een florerende stad. De sporen daarvan zijn overal te zien, maar vooral in het deel van het centrum dat is aangewezen als ‘rijksbeschermd gezicht’. Hier vind je rijksmonumenten zoals kerken, huizen en kastelen.

Als je op een camping in Valkenburg verblijft en van gezelligheid houdt, zit je ook uitstekend op je plek. Het centrum ligt namelijk vol met horecagelegenheden. Probeer hier ook het Limburgse bier. In dit uiterste puntje van Nederland worden zelfs druiven verbouwd, waar heerlijke wijn van wordt gemaakt.

Wil je graag een dagje naar een grotere stad? Dat is vanaf de camping in Valkenburg geen probleem. Niet alleen Maastricht ligt in de buurt, maar over de grens zijn ook Luik en Aken binnen handbereik.

Natuurgebied Heuvelland

Natuurgebied heuvelland is een indrukwekkend gebied dat zich uitstrekt tot in Duitsland en België. Dit heuvellandschap is uniek in Nederland, en leent zich perfect voor een prachtige wandeling. Je kan zelfs in de buurt van je camping in Valkenburg een internationale wandeling maken. Bij de ‘van Vaals naar Aken’-route, kom je bijvoorbeeld in Nederland, Duitsland en België. Als je niet van wandelen houdt of eens iets anders wil, kan je het landschap natuurlijk ook verkennen per racefiets, mountainbike of te paard.

Mergelgrotten

Zuid-Limburg heeft boven de grond een uniek landschap, maar onder de grond is dit net zo goed het geval. Hier liggen namelijk de uitgestrekte mergelgrotten. Op de camping in Valkenburg zit je precies op de juiste plek om deze te verkennen. Het gangenstelstel van deze grotten is in totaal wel 750 kilometer lang.

Als u niet bang aangelegd bent, zijn hier heel veel leuke dingen te doen. Je kan bijvoorbeeld een stuk gaan wandelen in de grotten. Daar blijft het echter niet bij: er worden ook ondergrondse fietstochten, actieve survivaltochten en griezelige spookervaringen georganiseerd. Ook is er het Museum Romeinse Katakomben, waar Romeinse graven zijn nagebootst.

Camping Valkenburg: bereid je voor op veel leuke attracties

Tot slot staat het gebied rondom je camping in Valkenburg ook nog eens bekend om zijn grote hoeveelheid attracties. Een kleine selectie:

  • De Kasteelruïne en Fluweelengrot: in dit kasteel en bijbehorende grot komt het verleden tot leven. Je zit er onder andere prachtige wandschilderingen.
  • De Amstel Gold race: als je er op het juiste moment bent, kan je deze beroemde wielerrace zien, of er zelf aan meedoen.
  • Kuurpark Valkenburg: bovenop de Cauberg ligt het enige Kuurpark van Nederland, waar je kan genieten van de Thermae 2000, het casino of gewoon van het prachtige uitzicht.
  • Pretparken: een dagje met de kinderen eropuit? Ga dan naar pretpark de Valkenier of het sfeervolle sprookjesbos.