Vakantieparken bij Egmond aan Zee

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Egmond aan Zee

2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Vakantiepark Egmond aan Zee: goede omgeving voor gezinsvakantie

Met een vakantiepark bij Egmond aan Zee combineer je luie stranddagen eenvoudig met culturele, sportieve en leerzame activiteiten. Het strand is op loopafstand, maar laat de zon het onverhoopt afweten, dan vind je in de directe omgeving diverse toeristische attracties of bezoek je kaasstad Alkmaar. Op het kustpark van Egmond zelf zijn diverse voorzieningen voor kinderen.

Animatieprogramma’s en buitenzwembaden

Kinderen en jongeren hoeven voor gezellige activiteiten het kampeer- en bungalowterrein niet te verlaten. Het animatieteam verzorgt gedurende tientallen uren per week programma’s voor alle leeftijdsgroepen tot 18 jaar. En als er even tijd over is, kunnen ze op het vakantiepark in Egmond aan Zee terecht in een algemeen buitenbad en een buitenbad voor kleuters. Genoeg gezwommen? Dan is de buitenspeeltuin of het multifunctionele sportterrein een leuke afwisseling. Voor de minder mooie dagen is er een slechtweervoorziening.

De duinen in

Natuurliefhebbers vinden ten noorden en ten zuiden van Egmond aan Zee mooie gebieden voor wandelingen en fietstochten. Voor een fiets wordt gezorgd, want die kan je op het vakantiepark in Egmond aan Zee huren. Het Noordhollands Duinreservaat heeft vijftig gemarkeerde wandelroutes met lengtes tussen 2 en 17 kilometer. Fietsen mag op de daarvoor bestemde duinwegen. De Schoorlse Duinen liggen ten noorden van Egmond. Hier vind je met 55 meter de hoogste duinen van Nederland.

Attracties en cultuur

In juli en augustus is de Egmondse vuurtoren Van Speijk elke vrijdagavond geopend voor bezoekers. Vanaf het uitkijkpunt van de in 1833 gebouwde vuurtoren heb je een prachtig vergezicht. In Bergen aan Zee kan je in het zeeaquarium vissen uit verschillende zeeën bewonderen. Er is zelfs een koraalrif. Het nabijgelegen Alkmaar organiseert in de zomermaanden elke vrijdagochtend zijn traditionele kaasmarkt. Vlakbij vind je in het Waaggebouw het Kaasmuseum. Voor kinderen is hier een leerzame speurtocht uitgezet.