Vakantieparken op de Veluwe

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken op de Veluwe

Wissen
2 personen
20 campings gevonden

Kom tot rust in de natuur op een vakantiepark op de Veluwe

Voor dichte bossen en unieke dierensoorten hoef je geen verre reis naar het buitenland te maken; vanaf een vakantiepark op de Veluwe maak je kennis met de unieke flora en fauna van het grootste en populairste natuurgebied van Nederland. Wandel langs groene dennenbomen, adembenemende zandverstuivingen, eindeloze heidevelden en unieke stuwwallen uit de IJstijd. Gezinnen met kinderen genieten van de talrijke pret- en dierenparken in de omgeving, zoals de Apenheul of Koningin Julianatoren.

Wandelen in de bossen

De uitgestrekte bossen nodigen je uit om vanuit het vakantiepark op de Veluwe een kilometerslange boswandeling te maken. Geniet van de frisse lucht en spot de bijzondere dieren in het nationale park. Probeer de Big Five van de Veluwe te spotten: wild zwijn, ree, edelhert, Schotse Hooglander en vos. Tijdens je wandeling maak je kennis met de bijzondere stuwwallen in het gebied. Deze zijn in de voorlaatste ijstijd door enorme gletsjers voortgestuwd en door de bijzondere bodem groeien hier veel bijzondere plantensoorten. Ook wandel of fiets je op de Veluwe door prachtige heidevelden en zandverstuivingen. Een interessante bezienswaardigheid is natuurgebied Kootwijkerzand. Op dit gedeelte van de Veluwe wandel je door het zand, gras en mos. De eindeloze vlakte vertoont dezelfde temperatuurverschijnselen als een woestijn: in de zomermaanden wordt het hier gemakkelijk vijftig graden, terwijl het tijdens een koude winternacht min tien graden is. Een ander mooi gedeelte van de Veluwe zijn de Harskemperdennen, waar je wandelt tussen de schitterende dennenbomen.

De bijzondere kunstcollectie van het Kröller-Müller Museum

Niet alleen voor natuur ben je bij een vakantiepark op de Veluwe op de juiste bestemming, ook voor kunst en cultuur kun je hier terecht. Het gerenommeerde Kröller-Müller Museum beschikt namelijk over een van de grootste collecties schilderijen van Van Gogh. Daarnaast ontdek je hier bijzondere schilderijen van Monet, Mondriaan en Picasso. Door de telkens afwisselende collecties is er voor ieder wat wils. In de beeldentuin van het museum wandel je langs maar liefst 160 unieke sculpturen. De kinderen vermaken zich bovendien uitstekend met de speeltoestellen bij het museum.

Met het gezin naar de dierentuin

Zowel jong als oud beleeft een geweldige tijd in dierenpark de Apenheul, vlak bij Apeldoorn. Doordat meer dan de helft van de dieren vrij mag rondlopen in het park, leer je de apen van heel dichtbij kennen.