Stacaravans in Nederland

0 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Stacaravans in Nederland

©Vakantiecentrum de Fruithof

Geselecteerde Campings

RCN Vakantiepark Het Grote Bos
Favorieten
RCN Vakantiepark Het Grote Bos

Nederland / Utrecht

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Uitstekend(2Recensies)

Stacaravans in Nederland

Direct boekbaar
EuroParcs Poort van Maastricht
Favorieten
EuroParcs Poort van Maastricht

Nederland / Limburg

ANWB Camping LogoInspectie

4.8Buitengewoon(6Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (310)

Huuraccommodaties (25)

Stacaravans aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs Poort van Maastricht
EuroParcs Poort van Maastricht

Stacaravans in Nederland zijn praktische accommodatie-eenheden die de voordelen van echt kampeerplezier combineren met het comfort van een vakantiewoning. De mooie chalets zijn te vinden op veel goed beheerde campings. De sfeer op dergelijke campings is ontspannen en open. Vooral jonge gezinnen profiteren van de verkeersluwe omgeving waar kinderen vrij kunnen spelen. De goed ontworpen stacaravans hebben vaak een gelijkvloers terras en bieden zo een directe toegang tot de natuur.

Stacaravan in Nederland

Kamperen zit eigenlijk al in het DNA van de Nederlanders, die graag onderweg zijn in eigen land, maar ook de mooiste streken van Europa verkennen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de huidige trends snel worden overgenomen en te vinden zijn op campings. Stacaravans in Nederland zijn dus geen nieuwe ontwikkeling; integendeel, een groot aantal campings heeft al huuraccommodaties. Er zijn wat dat betreft geen regionale verschillen, ook al kamperen veel bezoekers van Nederland graag aan de Noordzee.

Wat wordt bedoeld met een stacaravanvakantie in Nederland?

De stacaravan heeft een lange traditie als accommodatie op campings in Nederland. Er zijn campings waar bungalows en chalets het aanbod domineren. Deze campings zijn gespecialiseerd in kampeerders en gasten die een huuraccommodatie zoeken en op een flexibele manier het land of de regio willen verkennen. In de luxe campingsector zijn er zeer comfortabele huurtenten of creatieve accommodatievormen die staan voor een bijzondere vakantie in Nederland.

Voordeel: Waarom kiezen voor een stacaravan in Nederland?

 • De ruime keuze aan accommodatievormen staat voor een creatieve vakantieopzet en bijzondere ervaringen.
 • Een stacaravanvakantie in Nederland betekent: kampeervakantie met z'n tweeën direct aan zee, familiecamping aan een rivier met talloze activiteiten of vakantie met vrienden in de buurt van een bruisende metropool.
 • Privacy is verzekerd met uw eigen keuken en uw eigen badkamer, die elke stacaravan meestal heeft.
 • Ondanks al zijn comfort blijft de stacaravan een accommodatie midden in de natuur. In de directe omgeving van tenten, caravans en stacaravans heerst een informele vakantiebeleving met vrolijke buren.

Wat onderscheidt stacaravanvakanties in Nederland?

In Nederland werden de tekenen des tijds al vroeg herkend. Huuraccommodaties maken al geruime tijd deel uit van het uiterlijk van veel campings. De stacaravans werden zo onopvallend mogelijk geïntegreerd in de infrastructuur van de campings. Inmiddels zijn er in Nederland campings die vooral gebruik maken van stacaravans. In combinatie met restaurants, recreatiemogelijkheden en zwembaden zijn kleine vakantieparadijzen ontstaan die een zorgeloze vakantie mogelijk maken.

Stacaravans vs. campers - de verschillen in kampeervakanties

 • Vooral wie met het gezin reist, zal de eigen, goed uitgeruste keuken van een stacaravan waarderen. Van de oven tot het keukenfornuis en de functionerende koelkast, alles is hier geregeld.
 • De meeste chalets, appartementen of bungalows beschikken bovendien over een vaatwasser, een magnetron en allerlei entertainment-elektronica waar een "gewone" kampeerder alleen maar van kan dromen.
 • In de volledig ingerichte huuraccommodaties genieten de gasten ook van alle vrijheid, maar kunnen ze ook gratis gebruik maken van de diensten van de camping - van het zwembad tot de kinderanimatie en de broodjesservice.
 • De vakantie in Nederland kan worden genoten zonder grote weersinvloeden. In dit opzicht biedt een stacaravan aanzienlijk meer mogelijkheden om zich terug te trekken en te ontwikkelen.
 • De verscheidenheid aan accommodatietypes spreekt veel vakantiegangers aan, vooral omdat het uitrustingsniveau varieert naargelang de voorkeuren.

Uitgebreide uitrusting van stacaravans zorgt voor welzijn

Gasten op campings in Nederland hebben een enorme keuze wat betreft de inrichting en aankleding van de huuraccommodatie. Een comfortabele flat voor twee personen lijkt net zo aantrekkelijk als een grotere villa of een comfortabele bungalow. Voorzien van ten minste één of meer slaapkamers, een badkamer en een woonruimte met keuken, staat het comfort centraal. Daarnaast zijn er individuele kenmerken die natuurlijk verschillen in huurtenten, bungalows, chalets of zelfs omgebouwde bouwtrailers of boomhutten.

Stacaravan in Nederland direct aan zee of in het binnenland

Waar wilt u heen? Die vraag wordt in Nederland vaak gesteld, want het land presenteert zich als een ongelooflijk diverse gastheer. Vooral de Noordzee is een van de populairste bestemmingen in Nederland. Als kampeerder moet je echter ook het binnenland overwegen, want hier liggen werkelijk prachtige streken met rivieren, bossen, weilanden en charmante stadjes.

Feiten en cijfers over stacaravanvakanties in Nederland

 • 18 campings met stacaravans in Nederland hebben minstens 4 sterren in de ADAC.
 • Maar liefst 15 campings hebben van de ADAC vijf sterren gekregen voor ligging, voorzieningen en service.
 • Vijftien campings met verhuuraccommodaties kunnen punten scoren bij hun gasten met een fantastische ligging aan zee.
 • In totaal 29 voorzieningen met stacaravans liggen in een zeer rustige omgeving.