Kleine campings in Tsjechië

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Tsjechië

2 personen
18 campings gevonden

Ontdek de indrukwekkende natuur op een kleine camping in Tsjechië

Vier je vakantie op een kleine camping in Tsjechië, dan merk je al snel dat dit land nog puur is. Grote hordes toeristen weten het land nog niet te vinden, waardoor je kampeert in ongerepte natuur. De Tsjechische berggebieden zijn heerlijk om door te wandelen en te fietsen en een bezoek aan het bruisende Praag mag uiteraard niet ontbreken.

Prachtige historische gebouwen in Praag

Breng je vanuit de kleine camping in Tsjechië een bezoek aan Praag, dan vallen de prachtige historische gebouwen je direct op. Maak leuke vakantiefoto’s bij de de Praagse Burcht, maak een wandeling naar het Wenceslausplein en ontdek het Gouden Straatje.

Middeleeuwse en barokke gebouwen in Bohemen

Bohemen strekt zich uit rondom Praag en heeft een zeer rijke historie. In de omgeving van de kleine campings in Tsjechië kom je tal van middeleeuwse en barokke gebouwen tegen. Bezoek de vele kastelen, kerken en kloosters en ontdek de aantrekkelijke jugendstil-architectuur. Het grootste kasteelcomplex is de Praagse burcht en het slot van Český Krumlov. De meeste toeristen bezoeken het kasteel Hluboká (in tudorstijl).

Een actieve vakantie in Moravië

Moravië is kleiner dan Bohemen en gelegen in het oosten van Tsjechië. Toeristisch gezien is deze regio nog nauwelijks ontdekt. In deze regio beleef je vooral een erg actieve vakantie. Zo kun je raften op de Morava, dwars door de prachtstad Olomouc. Het stuwmeer bij Brno wordt in de zomer omgetoverd tot een badplaats voor de stedelingen. Griezelen met het hele gezin? Breng dan een bezoek aan de kapucijnenkerk van Brno, waar tientallen gemummificeerde monniken liggen.