Kleine campings in Oostenrijk

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Oostenrijk

Wissen
2 personen
47 campings gevonden

Terug naar de bron tijdens je vakantie op een kleine camping in Oostenrijk

Als je van de natuur in de bergen en van rust houdt, overweeg dan zeker eens een vakantie op een van de kleine campings in Oostenrijk.

Onvergetelijke vakantie in het klein

Stel je voor: je ritst 's ochtends je bungalowtent open of opent de deur van je camper. De frisse berglucht vult je longen en de zon bestrooit het meer met lovertjes. Je wandelt naar de campingwinkel waar je dagelijks vers brood koopt. Tegen de tijd dat je terug bent, verwelkomt je partner je met de geur van verse koffie. Het perfecte begin van je dag! Op een kleine camping in Oostenrijk vind je naast de rust doorgaans ruim voldoende luxe om van je vakantie in de bergen een zorgeloze belevenis te maken.

Kleine campings in Oostenrijk: een verrassend aanbod

De kleinste camping in Oostenrijk heeft maar 17 plaatsen en ligt naast een boerderij. De grootste kleine camping heeft 60 plaatsen. Door de kleinschaligheid is de ontvangst vaak persoonlijker, en je bestelt broodjes die 's ochtends door de eigen bakker geleverd worden. Het enige wat je op deze campings niet vindt, is animatie. Dat betekent echter niet dat er niets te beleven valt. Meestal is er een speeltuin voor de kinderen, en soms zijn er nog veel spannender dingen te doen. Je vindt in Oostenrijk zelfs een kleine beachcamping, met een prachtige zwemvijver en verrassende voorzieningen zoals een klimbos, zomerrodelbaan en een boogschietbaan met 3D-parcours.

Adembenemende natuur

Het natuurschoon begint al op je kleine camping in Oostenrijk; deze is zonder uitzondering gelegen in het groen. Vaak ligt er een mooi meer in de buurt van de mini camping in Oostenrijk. Wandelroutes door de bergen vertrekken dikwijls vlak bij de camping of op steenworp afstand. De wandelaar raakt niet gauw uitgekeken op de prachtige landschappen die de Oostenrijkse Alpen te bieden hebben, en in de winter is het hier hemel op aarde voor fervente wintersporters!

Charmante steden

Ook rustzoekers die af en toe genieten van een kleine city trip komen in Oostenrijk aan hun trekken. Bezoek Salzburg, de geboortestad van Mozart. Of wat dacht je van een bezoek aan het veelzijdige Wenen, waar je de oudste dierentuin ter wereld vindt. Klagenfurt, Innsbruck en Bregenz mogen op het lijstje van fraaie steden niet ontbreken. Al deze steden zijn rijk aan romantische cultuur en hebben een indrukwekkende architectuur die je terugziet in monumentale burchten en kastelen. Je vindt er tevens vele trendy bars en hippe restaurants.

Grüss Gott in Oostenrijk

Het zal je opvallen dat Oostenrijkers vriendelijke en gastvrije mensen zijn. Ze begroeten je altijd, of ze je nu kennen of niet. En ze doen dit op een bijzondere manier, namelijk met een welluidend 'Grüss Gott'. Dit komt van 'grüsse Dich Gott', wat zoveel betekent als 'God groet je'. Het is de Oostenrijkse manier om ‘hallo’ te zeggen.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter