Camping Ardennen (Wallonië)

108 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Ardennen (Wallonië)

Geselecteerde Campings

Camping de Chênefleur
Favorieten
Camping de Chênefleur

België / Wallonië

ANWB Camping LogoInspectie

2.5(2Recensies)

Alle 108 campings bekijken
  • Populaire regio's

Camping Ardennen (Wallonië)

Camping Kaul
Favorieten
Camping Kaul

Luxemburg / Wiltz

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(2Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (73)

Huuraccommodaties (28)

Camping International
Favorieten
CKE discount
Direct boekbaar
Camping Fuussekaul
Favorieten
Alle 108 Campings
Alle 108 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings108
Beoordelingen van campings1.065
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Camping Kautenbach
Een onvergetelijke kampeervakantie op camping Kautenbach Voor een ontspannen vakantie in een bosrijke omgeving ben je bij camping Kautenbach op het juiste adres. Deze gemoedelijke gezinscamping is se… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Nouvelle Aquitaine

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Kaul
Camping Kaul

De bosrijke en heuvelachtige Ardennen in Noord-Frankrijk en Zuid-België zijn een waar natuurparadijs en de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. PiNCAMP presenteert de beste campings in de Ardennen en geeft u alle belangrijke informatie voor uw kampeeravontuur.

Camping Ardennen Wallonië

Beboste heuvels op een paar uur rijden van https://www.anwbcamping.nl/nederland Campings in Nederland: niet zo gek dat de campings in de Ardennen Wallonië populair zijn bij kampeerders. Het is een uitgelezen streek voor wandelaars, fietsers en kanovaarders. Een camping in de Ardennen is daarom de perfecte uitvalsbasis voor een van deze activiteiten. La Roche, gelegen aan de oever van de Ourthe, is hiervan het kloppende hart. Campings in dit deel van de Ardennen zijn omringd door oude bergmassieven met naald- en loofbossen, snelstromende rivieren, moerasgronden en smalle ravijnen. Steden zijn er nauwelijks - Luik en Namen liggen aan de rand- waardoor een vakantie op de camping in de Ardennen een garantie is op een ontspannen tijd midden in de natuur.

Camping in de Ardennen, een andere wereld op een paar uur rijden

Met pieken van bijna 700 meter zijn de Ardennen voor ons het dichtbijgelegen middelgebergte. Een camping biedt een comfortabel rustpunt in deze andere wereld. In de winter kunt er uitstekend langlaufen en is het zelfs mogelijk om te skiën. Het aanbod van campings in de Ardennen is door de populariteit dan ook ruim: van volledig ingerichte bungalowtenten tot luxe stacaravans en van kampeerbungalows tot de mooist gelegen staplaatsen in de natuur. Redenen genoeg dus om voor een korte of lange vakantie te kiezen voor een camping in de Ardennen.

Hoe komt u in de Ardennen?

Vanuit Duitsland rijdt u altijd naar het westen met uw camper. De makkelijkste manier om de Ardennen te bereiken is via Frankfurt am Main en Keulen. Vanuit de Rijnmetropool rijdt u richting Aken en kort daarna België in. Ten zuiden van Luik en Namen begint het landschap geleidelijk te veranderen: De bossen van de Ardennen breiden zich uit en de heuvels rijzen zachtjes op.

Vanuit Namen zijn gemeenten als Rochefort en Paliseul niet ver weg. Over de grens met Frankrijk vindt u idyllisch gelegen campings in het natuurpark van de Franse Ardennen rond de plaatsen Bogny-sur-Meuse, Fumay en Revin.

De afstand tussen Keulen en Namen aan de rand van de Belgische Ardennen is ongeveer 180 kilometer. Naar Frankrijk is het nog ruim 100 kilometer. Als u rechtstreeks naar de Franse Ardennen wilt rijden zonder België over te steken, neem dan de route via Trier en Luxemburg of Saarbrücken en Metz.

De belangrijkste snelwegen naar de Ardennen zijn de A6 en de A1, en als u van Keulen komt ook de A4. Tip: Vergeet niet dat u in Frankrijk tol moet betalen. In België wordt deze tol kwijtgescholden, althans voor auto's. Campers moeten tol betalen die afhangt van de hoogte van het voertuig.

Bestemmingen in de Ardennen

In de idyllische gemeenten rond de Maas krijgt kamperen in de Ardennen al snel een vakantiegevoel. De rivier slingert door stadjes als Dinant, Bogny-sur-Meuse en Revin. In de oude stadjes kunnen cultuurliefhebbers kastelen, kasteelruïnes en historische stenen gebouwen bewonderen.

Dinant

Het kleine, rustige stadje Dinant ligt in de zuidelijke provincie Namen in België en maakt indruk met zijn machtige burcht. Het kasteel troont hoog op de kliffen en kijkt uit over de vruchtbare Maasvallei. Voor elke vakantieganger is het een echte must om naar de uitzichtpunten te klimmen. Daarnaast is de oude stad met zijn historische huizen en de Charles de Gaulle brug de moeite waard.

Revin

Revin aan de Franse kant wordt omlijst door de typische beboste heuvels van de Ardennen. De lus die de Maas in dit gebied maakt is bijzonder indrukwekkend. Tip: In de omgeving van Revin liggen enkele mooie campings met directe toegang tot de lokale Ardense wandelpaden.

Bogny-sur-Meuse

Het Franse stadje Bogny-sur-Meuse ligt direct aan de grens met België en is met slechts 5.000 inwoners aangenaam rustig. Hier kunnen rustzoekers genieten van de oevers van de Maas en de schilderachtige Ardense bergen bewonderen. In de oude stad is het machtige standbeeld van Bayard op de plaats van het oude Château-Regnault bezienswaardig.

Deze 5 bezienswaardigheden mag u niet missen

  • Charleville-Mézières: In de hoofdstad van het Franse departement van de Ardennen bezoeken cultuurliefhebbers de middeleeuwse vestingwerken en het ruime plein Ducale.
  • Givet: Regionale boerenmarkten, pittoreske huisjes en het fort van Charlemont zijn de bezienswaardigheden van Givet.
  • Les Grottes de Neptune: De mystiek ogende grotten bij Couvin zijn met hun stalagmieten en stalactieten een spannende ontdekkingsplek voor gezinnen.
  • Château de Bouillon: In Bouillin, België, kunnen middeleeuwse fans een imposant kasteel bezoeken dat hoog boven de lus van de Semois ligt.
  • La Vallée de la Hoëgne: Op het wandelpad kunnen natuurliefhebbers de eikenbossen van de Ardennen verkennen en de loop van de rivier de Hoëgne volgen.

2 Insider tips voor slimme kampeerders - Luxemburg: Het Groothertogdom Luxemburg wordt ook doorkruist door de Ardennen. De bergen met de twee natuurparken Our en Obersauer, daar bekend als Éislek, zijn een echte insider tip voor zwemliefhebbers, vissers, wandelaars en fietsers. Namen: De Belgische stad wordt beschouwd als de poort naar de Ardennen en is een mooie tussenstop of excursiebestemming tijdens een kampeervakantie. Bezienswaardigheden hier zijn het Waalse parlement aan de oevers van de Maas, de Sint-Aubijnenkerk en de Marie Spilaartoren van massieve natuursteen.

Activiteiten en excursies op de camping in de Ardennen

De Ardennen is een waar paradijs voor sportievelingen en recreanten en het aanbod aan activiteiten is zeer uitgebreid: ga op ontdekkingstocht tijdens wandelingen en paardrijtochten, verken de visrijke rivieren en meren door te kanoën of bezoek een van de vele forten en kasteelruïnes die steeds weer uit het landschap oprijzen.

Avonturiers maken een raftingtocht door de stroomversnellingen of vergapen zich aan de fascinerende rotsformaties en stalactieten in de talrijke druipsteengrotten. Ook fietstochten door de met naaldbossen bedekte heuvels van de Ardennen zijn erg populair.

Een voordeel van de regio: veel campings liggen direct in de natuur. Buitenmensen gebruiken de campings dan ook als ideaal uitgangspunt voor ontdekkingstochten en wandelingen door het heuvelachtige landschap, dat herhaaldelijk wordt doorkruist door spectaculaire rivierdalen en stroomversnellingen. De spectaculaire landschappen kunnen ook bijzonder goed per kano of fiets worden ontdekt.

Vanaf de hoogste punten kunt u genieten van prachtige uitzichten over de Ardennen. De Ardennen zijn bezaaid met kleine, idyllische stadjes zoals Saint-Hubert of Bastogne met bezienswaardige kerken en plaatselijke winkels, die gemakkelijk per fiets te bereiken zijn vanaf de nabijgelegen campings.

Wandelen

De bossen van de Ardennen bieden de beste omstandigheden voor een lange wandeling. Op de goed onderhouden paden ziet u majestueuze eiken en volgt u heldere beekjes. Neem een pauze in een van de idyllische dorpjes in de regio.

Fietsen

Pak een toerfiets en volg rivieren als de Maas of de Semois. Vooral de charmante lussen van de waterlopen en de pittoreske stadjes langs de oevers zijn de moeite waard. In Frankrijk, België en Luxemburg wachten ook talrijke mountainbikeroutes op ambitieuze sporters.

Watersporten

In de Ardennen kunnen sportievelingen een spannende tocht maken per kano of roeiboot. Veel campings in de Ardennen bieden boten te huur aan of liggen in de buurt van lokale exploitanten.

Evenementen

Juni tot oktober

  • Les Festival de Wallonie: Namen (en andere steden) is elke zomer gastheer van een van de belangrijkste muziekfestivals van België. Er worden meer dan 150 concerten georganiseerd, van klassiek tot modern. Oude abdijen en kathedralen, kastelen en historische gebouwen dienen als decor.

Augustus

  • Les Musicales de Bouillon: Elk jaar in augustus wordt in Bouillon in een gezellige sfeer het muziekfestival Les Musicales gevierd. Op het programma staan concerten van rock, pop, jazz en funk. U kunt ook deelnemen aan workshops en 's avonds dansen op dj-sets. Hoogtepunt is het vuurwerk boven het kasteel van Bouillon.

November

  • Foire aux Oignon: Elk jaar in november vindt in het Franse Givet het uienfestival plaats. Op deze dag kunnen bezoekers op de markten heerlijke producten uit de regio kopen. De plaatselijke bevolking kookt regionale specialiteiten voor de gasten, bijvoorbeeld uientaart en uiensoep. Ze serveren ook enkele andere gerechten, bijvoorbeeld wildstoofpotten met regionale paddenstoelen. Gerookte worst van vlees van wilde zwijnen is een goed souvenir voor de camping.

Gastronomische hoogtepunten voor campinggasten

Ook als u liever zelf kookt, moet u zeker de plaatselijke keuken uitproberen. In de Ardennen komen veel ingrediënten voor smakelijke gerechten uit de rivieren. Forel, snoek en karper worden geserveerd in restaurants in Frankrijk en België. Deze lekkernijen worden meestal geschroeid en geserveerd met gezonde kruidensauzen. In Frankrijk zijn stoofschotels van rundvlees met aardappelen en rapen populair.

Vergeleken met de rest van het land is de keuken veel hartiger. In de herfst staan wild- en hertenvleesgerechten met kruidensauzen en regionale paddestoelen bovenaan de menukaarten. Ook creaties met parelhoen en fazant zijn populair. In de Belgische Ardennen maken kalfsniertjes met jeneverbessen Luikse stijl en fazant met witlof de fijnproevers blij. De Ardense ham en abdijkaas zijn echte klassiekers.

Het weer en de beste tijd om te gaan kamperen in de Ardennen

In principe is het klimaat in België en Frankrijk vergelijkbaar met dat in Duitsland. Het wordt echter iets meer gekenmerkt door regenval. De beste tijd om te gaan kamperen in de Ardennen is van mei tot september.

In de hoogzomer liggen de maximumtemperaturen rond de 21 °C; gemiddeld kan het iets koeler zijn. 's Nachts daalt de thermometer tot ongeveer 12 °C of minder, dus warme kleding moet deel uitmaken van uw kampeeruitrusting. In het voor- en najaar kunt u rekenen op 7-13 °C. In april valt er relatief weinig regen.