Camping Baden-Württemberg

194 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Baden-Württemberg

Daarom moet u kamperen in Baden-Württemberg:

  • Wandelen in het Zwarte Woud en de Allgäu
  • Zwemvakantie aan het Bodenmeer, de Titisee of de Schluchsee
  • Charmante steden als Heidelberg, Karlsruhe en Freiburg/Breisgau
  • Wijnproeverijen in de wijnstreek Baden
Gevarieerde natuur voor een actieve vakantie en bezienswaardige steden maken Baden-Württemberg tot een veelzijdige deelstaat voor een kampeervakantie. Hier strekken de uitgestrekte bossen van het Zwarte Woud zich uit met wandelpaden voor elk sportief niveau. Ook het Bodenmeer is een gevarieerd uitgangspunt voor een kampeervakantie en geeft zin om in de lido's te zwemmen, lange fietstochten te maken en leuke excursieboottochten te maken. De deelstaathoofdstad Stuttgart bekoort met zijn rijke museumlandschap.

Geselecteerde Campings

Dreiländer-Camping & Freizeitpark Gugel
Favorieten
Dreiländer-Camping & Freizeitpark Gugel

Duitsland / Baden-Württemberg

ANWB Camping LogoInspectie

3.3(37Recensies)

Alle 194 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Baden-Württemberg

Wohnmobilstellplatz & Camping Cimbria

Duitsland / Baden-Württemberg

4.2Erg goed(26Recensies)

ZwembadHonden toegestaanRestaurant

Standplaatsen (165)

Direct boekbaar
Sperrfechter Freizeitpark
Favorieten
Direct boekbaar
Rhein-Camping
Favorieten
Direct boekbaar
Zum Wilden Michel
Favorieten
Alle 194 Campings
Alle 194 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings194
Beoordelingen van campings3.769
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Wirthshof Resort
Luxe kamperen tussen de fruitbomen op Wirthshof Resort Geniet van een levendige en actieve vakantie met het hele gezin op Wirthshof Resort. Dit kampeerterrein heeft alles in huis voor sporters, kinde… Camping profielpagina

Kamperen met wellness in Baden Württemberg

Bekijk alle campings

Kamperen met hond in Baden-Württemberg

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Wohnmobilstellplatz & Camping Cimbria
Wohnmobilstellplatz & Camping Cimbria

De zuidwestelijke deelstaat van Duitsland verrukt met afwisselende landschappen zoals de weelderige Rijnweiden, het schilderachtige Bodenmeer met geweldige kampeermogelijkheden, de Schwäbische Alb en het Zwarte Woud.

Bovendien lokken de historische oude steden aan de Neckar, zoals Heidelberg of Tübingen, bezoekers naar een camping in Baden-Württemberg. Hier kamperen vakantiegangers - vaak van de 50+ generatie - in de buurt van historische kastelen en sfeervolle vakwerkstadjes.

Camping Baden-Württemberg

Op de camping in Baden-Württemberg kunt u alle kanten op. Grenzend aan https://www.anwbcamping.nl/frankrijk Campings in Frankrijk en https://www.anwbcamping.nl/zwitserland Campings in Zwitserland, vormt de deelstaat in het zuiden van Duitsland een schitterend doorkijkje naar de Duitse Middeleeuwen. Sprookjesachtige kastelen, stoere burchten en barokpaleizen bepalen de sfeer, maar ook betoverende tuinen en het https://www.anwbcamping.nl/duitsland/zwarte-woud Campings in het Zwarte Woud zijn vanaf de luxe campings in Baden-Württemberg snel te bereiken. De naar Duitse begrippen zonovergoten deelstaat heeft echter veel meer te bieden. Veel campings in Baden-Württemberg liggen rondom de Bodensee, een groot meer waar u heerlijk kunt recreëren. Ook de warme bronnen van Baden-Baden zijn een plek waar u aan helemaal niets hoeft te denken en volledig kunt ontspannen.

Camping in Baden-Württemberg, vervlogen tijden en culinaire hoogstandjes

Vanuit de camping in Baden-Württemberg zult u snel de bijzondere sfeer uit vervlogen tijden ontdekken. Eeuwenoude monumenten en romantische natuurgebieden, zoals het Zwarte Woud, geven de regio een bijzonder karakter. Maar ook voor culinaire hoogstandjes zit u goed op de camping in Baden-Württemberg. De deelstaat heeft de meeste sterrenrestaurants van Duitsland en de wijn uit deze streek is wereldberoemd. Autoliefhebbers moeten een pitstop maken in Stuttgart, de stad met musea van Daimler en Porsche. Ook voor kinderen is een vakantie op de camping in Baden-Württemberg een genot: met Europapark beschikt de deelstaat over het grootste attractiepark van Duitsland.

Hoe komt u in Baden-Württemberg?

Verschillende snelwegen leiden naar Baden-Württemberg. Het hangt dus af van welke vakantiebestemming u in gedachten heeft om de juiste route te kiezen. Als u bijvoorbeeld naar het westelijke Zwarte Woud en de Rijn reist, raden wij u de A5 aan, die langs Karlsruhe, Kehl en Freiburg im Breisgau naar de Zwitserse grens loopt.

De snelweg loopt vanuit het noorden van Frankfurt am Main en Bad Hersfeld, waar hij samenkomt met de A7 noord-zuidas. Via deze laatste kunt u bijvoorbeeld vanuit Noord-Duitsland, Hamburg en Hannover naar de Allgäu-regio van Baden-Württemberg reizen. Er zijn ook verschillende aftakkingen naar het westen, bijvoorbeeld de A6 naar Heidelberg en de A8 naar Stuttgart. De A96 en A81 leiden naar het Bodenmeer.

De afstand vanuit Noord-Duitsland, bijvoorbeeld vanuit Hamburg, is tussen de 700 en 900 km. Berlijn ligt op ongeveer 630 km en Keulen op 400 km van Baden-Württemberg. Voor inwoners van München is de aangrenzende deelstaat natuurlijk een bijzonder handig uitstapje met een maximale afstand van 300 tot 400 km.

Populaire bestemmingen in Baden-Württemberg

Idyllische oude steden als Freiburg im Breisgau, Heidelberg en Tübingen wachten op u tijdens uw kampeervakantie in Baden-Württemberg. Recreatievelingen en actieve vakantiegangers trekken naar de campings aan de Rijn, de Bodensee, in het Zwarte Woud en op de Schwäbische Alb. Andere populaire vakantieregio's voor natuurliefhebbers zijn Kraichgau, het Kinzigtal en het Münstertal.

Zwarte Woud

Dichte bossen en betoverende bergen wachten op u in het Zwarte Woud. Vooral wandelaars komen hier aan hun trekken en kunnen hoogtes als de Feldberg of het Schauinsland beklimmen. Opmerkelijk zijn de vele luchtkuuroorden op duizelingwekkende hoogte. Titisee en Mummelsee zijn heerlijk voor ontspannende uurtjes. Freiburg im Breisgau is fascinerend met zijn kathedraal en historische architectuur. Een aanbevolen uitgangspunt voor excursies in het Zwarte Woud is camping Erbenwald.

Kinzigtal

Het Kinzigtal in het centrale Zwarte Woud is een van de populairste vakantieregio's in Baden-Württemberg. Met zijn dromerige dorpjes, mooie boerderijen in het Zwarte Woud en bloeiende weiden zult u hier vele bewogen uren doorbrengen. Een van de mooiste manieren om het Kinzigtal te verkennen is op de vele fiets- en wandelpaden.

Vakantieregio Münstertal

Het magische landschap van het Münstertal tussen het Zwarte Woud, Breisgau en Markgräflerland biedt natuurbeleving op zijn best. Het "dal van honderd dalen" wordt gekenmerkt door weiden en schilderachtige weidelandschappen die zich uitstrekken tussen de berghellingen. Vanaf de hoogste berg, Belchen, heeft u een adembenemend uitzicht op de Alpen. De gemeente Münstertal is ook een luchtkuuroord en daarom een prima plek voor een zomervakantie, vooral voor rustzoekers.

Schwäbische Alb

De Schwäbische Alb strekt zich over bijna 200 km uit over Baden-Württemberg. Het kalksteenmassief heeft gezorgd voor een aangenaam heuvelachtig middelgebergte met hoogtes tot 1.015 meter. Bijzonder indrukwekkend zijn de weelderig groene bergweiden waar koeien en geiten grazen. Ook de vele grotten in de regio zijn bezienswaardig.

Bodenmeer

De Bodensee is het grootste binnenwater van Duitsland en ligt direct in het drielandenpunt met Zwitserland en Oostenrijk. Aan de noordkust vinden vakantiegangers talrijke campings en pittoreske stadjes als Friedrichshafen en Konstanz. Hier profiteren kampeerders van de 50+ generatie graag van de passagiersvaart, terwijl sportieve gezinnen zich toeleggen op zeilen en surfen. Een van de populairste excursiebestemmingen die u niet mag missen is het bloemeneiland Mainau.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Kasteel Heidelberg: Het middeleeuwse kasteel met zijn roodachtige gevel torent hoog boven de oude stad Heidelberg uit.
  • Europa-Park: Gezinnen zijn dol op het pretpark in Rust met meer dan 100 achtbanen en attracties.
  • Titisee: Midden in het Zwarte Woud, idyllisch omgeven door bossen en ideaal voor ontspannende boottochten.
  • Triberg watervallen: De Triberg watervallen zijn met 163 m de hoogste van heel Duitsland en passen perfect in het decor van het Zwarte Woud.
  • Mainau: Met zijn uitgestrekte parken en tuinen is het bloemeneiland in de Bodensee een heerlijke bestemming, vooral voor gezinnen.

Top 2 insider tips

  • Duitse Klokkenweg: De vakantieweg loopt dwars door het Zwarte Woud en vertelt langs zijn route over de hoogwaardige klokkenproductie in de regio. Tijdens een roadtrip met een camper kunt u bijvoorbeeld het Duitse Klokkenmuseum in Furtwangen, de grootste koekoeksklok ter wereld in Schonach of het Klokkenindustriemuseum in Villingen-Schwenningen bezoeken.
  • Isny im Allgäu: Het luchtkuuroord in de Allgäu is perfect als u tijdens uw vakantie wilt ontspannen. De kleine stad biedt plezierige wandelpaden, kaasmakerijen en veel geneeskrachtige klimaataanbiedingen. In de omgeving zijn de noordelijke uitlopers van de Alpen met de 1.118 m hoge Zwarte Heuvelrug bezienswaardig.

Activiteiten en excursies

In de bergen en langs de wateren van Baden-Württemberg komen vooral actieve vakantiegangers aan hun trekken. Hier kunt u avontuurlijke sporten beoefenen zoals zeilen, kiten, fietsen of wandelen.

Goede wandelvooruitzichten in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is de perfecte bestemming om te wandelen. Veel vakantiegangers gebruiken de route op de lokale berg van Freiburg, Schauinsland, om een overzicht van de regio te krijgen. Ook bezienswaardig is de Feldberg, de hoogste berg in de regio. Andere goede wandelroutes lopen over de Schwäbische Alb en langs de oevers van de Neckar.

Fietsen langs het water

De beste manier om te fietsen is om de grote rivieren in Baden-Württemberg te volgen. In het westen is de route langs de Rijn de moeite waard, want die voert onder meer langs het Zwarte Woud, Kehl en Karlsruhe. Op de naburige oever ligt de Franse Elzas. Andere interessante routes zijn die langs de Neckar en de Donau en rond het Bodenmeer.

Gevarieerd aanbod van watersporten

In de bergen van het Zwarte Woud vinden vakantiegangers heldere, wilde beken en rivierlopen waar actieve vakantiegangers met een kajak of rubberboot het dal in kunnen varen. Liefhebbers van wildwater komen bijvoorbeeld op de Wutach en de Murg aan hun trekken. Het Bodenmeer daarentegen is ideaal om te zeilen en te surfen.

Evenementen

Februari - maart

  • Alemannische Fastnacht: In het zuiden van Baden-Württemberg, bijvoorbeeld in Freiburg en Rottweil, nemen bezoekers deel aan de Alemannische Fastnacht met zijn handgemaakte houten maskers.

Mei

  • Badense wijnbeurs in Offenburg: De lente begint in Offenburg met een groot wijnfeest.
  • Duits-Amerikaans vriendschapsfeest: De stad Heidelberg kijkt terug op meer dan 70 jaar samenwerking met het Amerikaanse leger. Op het terrein van het voormalige Amerikaanse ziekenhuis wordt dit elk jaar uitgebreid gevierd.

Juni

  • Mistgrottenfeest in Genkingen: Sinds 1803 wordt in een grot bij Genkingen met Pinksteren traditioneel ossenvlees op muziek en dans gebarbecued.

Juli

  • Schwörwoche in Ulm: Tijdens de Schwörwoche vinden verschillende evenementen plaats, zoals het Fischerstechen en de Nabada, een traditionele waterparade op de Donau.

Augustus

  • Waldshuter Chilbi: kermis, feesttent en traditionele klederdrachtenparade wachten in de zomer op reizigers in de stad Waldshut in het Zwarte Woud.

September - oktober

  • Cannstatter Wasen: De Zwabische versie van het Oktoberfest is het grootste evenement in de regio Stuttgart. In de herfst nodigt het district u uit voor een wekenlang feest met bier, wijn en stevige muziek.

Gastronomie

Baden-Württemberg staat algemeen bekend om zijn stevige Zwabische keuken. Rond Stuttgart eet men graag eierspätzle, die met kaas wordt verfijnd of als bijgerecht wordt geserveerd bij gebraden vlees of stoofpot. Ook maultaschen met verschillende vullingen komen uit de regio. Deze smaken bijzonder goed in lichte bouillons of soepen.

Ook de stevige Rostbraten zijn populair en gaan goed samen met Schupfnudeln. Er zijn verschillen in de regio Baden in het westen van de deelstaat. Hier eet men graag hertenzadel uit het Zwarte Woud en Schäufele, een stuk gepekelde varkensschouder met aardappelen en veldsla. Elzasser specialiteiten zijn tarte flambée en slakkensoep.

Beste tijd om te reizen

De meeste reizigers kiezen de zomer om te kamperen in Baden-Württemberg. Van juni tot augustus zijn de temperaturen perfect voor een verblijf met waarden rond de 25 °C. In mei en september kunt u nog maximaal 19 °C verwachten. Het Bodenmeer ligt in juli en augustus rond de 20 °C en is zeer geschikt voor een verfrissende duik.

In de bergen is het iets koeler. In het Zwarte Woud, op de Schwäbische Alb en in de Allgäu moet u passende weer- en winddichte kleding meenemen. Wandelaars, mountainbikers en fietsers kunnen voor een actieve vakantie ook in maart en april of in oktober naar Baden-Württemberg reizen, wanneer de gemiddelde temperatuur onder de 15 °C ligt.