Kamperen in het Steigerwald

12 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Steigerwald

Alle 12 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Kamperen in het Steigerwald

Direct boekbaar
Campingplatz Weihersee
Favorieten
CKE discount
Campingplatz Weihersee

Duitsland / Beieren

ANWB Camping LogoInspectie

3.8Goed(9Recensies)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Staanplaatsen (120)

Huuraccommodaties (8)

Alle 12 Campings
Alle 12 Campings

Feiten over camping

Aantal campings12
Beoordelingen van campings144
Gemiddelde beoordeling4.1

Populaire campings

1
Campingplatz Weihersee
Langgerekt kampeerterrein in Natuurpark Steigerwald. Het terrein grenst aan een vijver met een klein eiland (zwemmen en vissen verboden) en heeft begroeiing van nog jonge aanplant. De staanplaatsen op… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Beieren

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingplatz Weihersee
Campingplatz Weihersee

Op de campings in het Steigerwald midden in Franken, begrensd door de Mainfrankische stad Würzburg in het noordwesten en het middeleeuwse Neurenberg in het zuidoosten, beleven vakantiegangers de diversiteit bijzonder intensief. Zowel gezinnen met kinderen als natuurliefhebbers met een zucht naar avontuur zullen enthousiast zijn over een vakantie dicht bij de natuur op de camping. In het Steigerwald is geen dag hetzelfde: Natuurlijke bosgebieden, zonnige wijngaarden en bloeiende weiden zijn de beste voorwaarden voor bewogen wandelingen en fietstochten.

Bijzonderheden van de camping in het Steigerwald

Het Steigerwald is de ideale plek voor wie dicht bij de natuur wil ontspannen, van prachtige uitzichten op het landschap wil genieten en tegelijkertijd sportief bezig wil zijn. In de legendarische bergen van dit middelgebergte liggen talrijke campings die een perfect uitgangspunt zijn voor activiteiten in de omgeving. Een goed vertakt netwerk van wandel- en fietspaden leidt door groene landschappen, langs historische kastelen en paleizen en romantische stadjes en dorpen die een bezoek meer dan waard zijn. Ook boerenmarkten nodigen uit tot een wandeling. Geotopen, recreatieparken, klimbossen en het boomkroonpad wachten erop door jong en oud verkend te worden. Naast de sportieve uitdagingen bieden thermen, zwembaden en meren in de directe omgeving pure ontspanning. Bij de traditionele wijn- en bierfeesten in de nazomer en herfst worden ook de culinaire geneugten niet verwaarloosd.

Beste tijd om te reizen

In het hart van Franken is het klimaat warm en vochtig en mild voor Midden-Europa. De zomers worden gekenmerkt door warme en lange zonuren met voldoende neerslag. In de winter is het relatief mild met zelden vorst. Zelfs in de herfst worden vaak temperaturen van rond de 20 graden Celsius bereikt. De regio profiteert ook van dit klimaat door de zeer intensieve wijnbouw die hier wordt bedreven. De beste tijd om te kamperen in het Steigerwald beperkt zich daarom niet tot de zomermaanden, maar begint al in het voorjaar en loopt langzaam af met de druivenoogst in de herfst. Vooral tijdens de druivenoogst zorgen de laatste, nazomerse zonnestralen van het laagseizoen voor een buitengewone sfeer onder de toch al kleurrijke bladeren.