Kleine campings in het Zwarte Woud

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in het Zwarte Woud

2 personen
0 campings gevonden

Geniet van een welverdiende zonvakantie op een kleine camping in het Zwarte Woud

Een kleine camping in het Zwarte Woud is in het zuiden van Duitsland gelegen. Hierdoor geniet je van veel zonuren en warm en gematigd weer. De naam klinkt misschien onheilspellend, maar je geniet hier van een prachtige omgeving met indrukwekkende natuur.

Ontdek de 24.000 kilometer aan wandelpaden

Wist je dat het Zwarte Woud vernoemd is naar de donkere bossen? Dit is het landschap waar het gebied bekend om staat. Dankzij de de 24.000 kilometer aan wandelpaden heb je de keuze uit honderden korte en lange wandelingen. Dus of je nu kiest voor een dagwandeling of juist een meerdaags avontuur; het is allemaal mogelijk vanuit de kleine camping in het Zwarte Woud. Breng zeker een bezoek aan de 1.493 meter hoge Feldberg, de Triberger watervallen en kom tot rust aan de vele grote en kleine rivieren.

Een dagtrip naar Freiburg

Vanuit een van de kleine campings in het Zwarte Woud ben je zo in de stad Freiburg. Dit is de belangrijkste stad van het gebied en het wordt ook wel het Juweel van het Zwarte Woud genoemd. Maak een wandeling langs de grachtjes, waar levendige biertuinen gevestigd zijn.

Ontdek de mythes en legendes

Het Zwarte Woud staat bekend om de vele mythes en legendes over weerwolven en tovenaars. Dit gebied was zelfs een grote inspiratiebron voor de sprookjes van de gebroeders Grimm. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat je in de regio tal van kastelen, kloosters en pittoreske plaatjes tegenkomt. Trakteer jezelf zeker op de lekkernij schwarzwalderkirsch, een lokaal gebak.

Een relaxmomentje voor jezelf in de prachtige kuuroorden in de omgeving

Ben je met meerdere gezinnen op vakantie of past je partner een dagje op de kids? Neem dan zeker een momentje voor jezelf in de prachtige kuuroorden in de omgeving. Vanuit de mini camping in het Zwarte Woud heb je de keuze uit diverse kuuroorden, thermale baden en wellnesscomplexen. Het water uit de regio is namelijk kristalhelder, warm en bevat allerlei helende mineralen. Een van de bekendste kuuroorden is Baden-Baden.