Campings in de Mercantour

2 personen
29 campings gevonden

Vakantie vieren tussen de bergen en de zee op een camping in de Mercantour

Bevind je je graag tussen de bergen en de zee? Boek dan zeker eens een camping in de Mercantour. Dit prachtige natuurgebied ligt deels in de Alpes-Maritimes en deels in de Alpes-de-Haute-Provence en kent door het aangename en zonnige klimaat een bijzondere diversiteit aan planten- en diersoorten. Je struint er eindeloos tussen de geurige bergbloemen en verstilde dorpen. Het nationale park Mercantour herbergt bergtoppen van meer dan 3000 meter hoogte, gletsjermeren en zes valleien met elk een eigen karakter.

Vanaf iedere camping een adembenemend uitzicht

Of je nu kiest voor een kleine camping in de Mercantour op het erf bij een boer of een luxe camping aan een van de stranden en meren; je geniet overal in deze regio van een adembenemend uitzicht. Van landschappen vol olijfbomen tot bossen op besneeuwde toppen, het landschap is overal prachtig. Bovendien is het niet alleen in de zomer heerlijk vakantie vieren in de Mercantour, in de winter verandert het nationale park in een aanlokkelijk skigebied met hoge pistes. Het omvat onder meer de gebieden Isola 2000, Valberg en Auron.

Bijzondere planten, dieren en bezienswaardigheden

Je camping in de Mercantour bevindt zich in het zuidelijkste deel van de Alpen op de grens met Italië en mondt uit in de Middellandse Zee. Hierdoor is het een van de meest veelzijdige natuurgebieden van Frankrijk en kun je er meer dan 2000 plantensoorten ontdekken. Spot je graag bijzondere dieren? Dan zit je hier goed, want hier heb je kans de steenbok, gems, moeflon en steenarend tegen het lijf te lopen. Daarnaast maakt ook de Vallée des Merveilles deel uit van het nationale park. Het is met recht een vallei der wonderen te noemen met zijn eeuwenoude rotsgravures van vroegere herders uit de bronstijd.

Verkoelende meren rondom je camping in de Mercantour

In de Vallée du Haut-Verdon vind je het hoogstgelegen meer van Europa, het meer van Allos. Het bevindt zich te midden van bergen van zandsteen en is ontstaan door een gletsjer. Vanaf de hoogste top in de vallei, de Mont Pelat, heb je een schitterend uitzicht op het meer. Ook de in het massief van de Mercantour gelegen meren van Vens zijn een aanrader om te bezoeken. Deze meren veranderen gedurende dag van kleur, wat de meest prachtige plaatjes oplevert. De ideale periode voor fotografen om de meren te bezoeken, is eind juni of begin juli.